Başkan Şimşek’ten çöp manzaralarına tepki

Güncelleme Tarihi:

Başkan Şimşek’ten çöp manzaralarına tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2023 09:11

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı bağ ve bahçe bölgelerindeki konteynerlere moloz, ağaç, mobilya gibi atıkların atıldığını, dışarıda kalan çöplerin ise sağlık açısından risk oluşturduğuna dikkat çekti. Manzaralara tepki gösteren Şimşek, “Temiz bir çevre için bütün hemşehrilerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yaz aylarında nüfusu artan bağ ve bahçelerin bulunduğu bölgelerdeki çöp manzaralarına tepki gösterdi. Moloz, ağaç, mobilya gibi atıkların konteynerlere atıldığını çöplerin ise dışarıda kaldığını belirten Şimşek vatandaşlara duyarlı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Evsel çöplerin dışındaki atıkların belediyeye bildirilmesi halinde alındığını belirten Şimşek sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Başkan Şimşek’ten çöp manzaralarına tepki

ÇÖP ATMA KÜLTÜRÜNDEN UZAK MANZARALAR

“Belediyemiz, ‘Temiz çevre sağlıklı insan’ düsturu ile 7/24 esasına göre çalışarak çöp toplama hizmeti sunmaktadır. Tamamı belediyemize ait olan araç gereçlerimiz ve çalışkan personellerimiz ile çöplerimiz planlı ve düzenli bir şekilde toplanmaktadır. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle ikinci konut olarak kullanılan bağ,bahçelerimizin bulunduğu bölgelerde nüfus yoğunluğu yaşanmaktadır. Buna bağlı olarak üzülerek ifade etmeliyim ki bu bölgelerimizde çöp atma kültüründen uzak manzaralar karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Başkan Şimşek’ten çöp manzaralarına tepki

DIŞARI BIRAKILAN ÇÖP RİSK OLUŞTURUYOR

Konutlarda veya iş yerlerinde yapılan bakım ve onarım sonrasında ortaya çıkan moloz niteliğindeki atıklar ile bahçelerde yapılan bakım sonrasındaki ağaç atıkları, uygun yerlerde tutulup belediyemizin ilgili birimlerine haber verilmesi ile alınmakta ve taşınmaktadır. Ancak sadece evsel atıkların bırakılacağı konteynerlere atılan her türlü (moloz, ağaç, mobilya vb.) atıklar, zamanından önce konteynerleri doldurduğu için dışarı bırakılan çöpler, çevre kirliliği yanında sağlık açısından da risk teşkil edecek bir hal almaktadır.

Başkan Şimşek’ten çöp manzaralarına tepki

Haberin Devamı

EN AĞIR CEZAİ İŞLEMİ UYGULAYACAĞIZ

Gölbaşı’mızın dört bir yanında temiz bir çevrede sağlıklı yaşayabilmeye katkı sağlamalarını ümit ettiğimiz değerli vatandaşlarımızın, evsel atıklarını belirlenen zamanlarda ve uygun yerlerdeki çöp konteynerlerimizin içine bırakmaları, bunun dışındaki sair atıklar için de belediyemize haber vermeleri öncelikli dileğimizdir. Bütün uyarılara rağmen toplum sağlığını da tehdit eder bir şekilde özellikle moloz, ağaç, mobilya vs. atıkları uygun olmayan yerlere bırakan vatandaşlarımıza belediye kanunları çerçevesinde en ağır şekilde cezai işlem uygulanması zorunda kalınacaktır. Bu uyarı ve temenniler çerçevesinde, temiz bir çevre için bütün hemşehrilerimizi duyarlı olmaya davet ediyor, sağlıklı günler diliyorum.”

BAKMADAN GEÇME!