Başkan Çetin’den çöp tepkisi: ‘İçine atmak çok mu zor?’

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çetin’den çöp tepkisi: ‘İçine atmak çok mu zor’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2020 17:20

Pursaklar’daki bir sokakta çöp konteyneri bulunmasına rağmen çöplerin duyarsız bazı vatandaşlar tarafından, konteynerin yanına ve etrafına atılması tepki çekti.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de çöplerin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, “İçine atmak çok mu zor?” diye sordu. Koronavirüs sürecine dikkat çeken ve vatandaşların bilinçli ve duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Başkan Çetin Hürriyet Ankara’ya şunları söyledi:

Başkan Çetin’den çöp tepkisi: ‘İçine atmak çok mu zor’


BU BÖYLE OLMAZ

“Konteynerin dışına çöp bırakmanın çevre temizliğine ve toplum sağlığına hiçbir faydası yok, aksine zararı çok. Çevresine çöp bırakılan konteynerlere bakıyoruz, içlerinin boş olduğunu görüyoruz. Artık çöpleri çöp bidonuna atmasını öğrenmeliyiz. Bu böyle olmaz. Çocuklarımıza iyi örnek olmamız gerekiyor. Nasıl evimize, iş yerimize çöp atmıyoruz, cadde ve sokaklar da hepimizin ortak kullanım alanları olan evimizdir, tabi ki biz temizleyeceğiz ve temizlemekten imtina etmeyeceğiz. Ancak çevre temizliği konusunda hemşehrilerimizden daha duyarlı olmalarını bekliyorum.”

ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR

Haberin Devamı

Başkan Çetin’in paylaşımı vatandaşlardan da çok sayıda etkileşim aldı. Sosyal medya kullanıcıları, ‘Çöp kutusu öyle süslü ki insanlar dışına atmak zorunda kalmışlar.’ ‘Aslan yattığı yerden belli olur.’ ‘Anlaşılan o ki kimse etrafını temiz tutmak istemiyor.’ ‘Nasıl olsa birileri temizler mantığı, sorumluluk ailede başlar’ gibi yorumlarda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!