Basit kurallar hayat kurtar

Güncelleme Tarihi:

Basit kurallar hayat kurtar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2019 09:28

Ankara'da yaklaşık 2 milyon aboneye doğalgaz dağıtım hizmeti sunan Başkentgaz, güvenli doğalgaz kullanımı konusunda tüketicileri uyardı.

Haberin Devamı

Başkentgaz İç Tesisat Müdürü Burak Taşkıner, “Doğalgaz iç tesisatlarındaki yapım, bakım ve onarım işlemleri mutlaka sertifikalı firmalara yaptırılmalı. Aboneler, kontrole gelen ekiplere öncelikle tanıtıcı kimlik kartlarını sormalı ve ilgili ekiplere çalışmaları sırasında gereken desteği sağlamalı” dedi. Konunun hayati önem taşıdığını vurgulayan Taşkıner şu uyarılarda bulundu:

YETKİLİ HARİÇ KİMSE MÜDAHALE ETMEMELİ

“Ekiplerimiz denetimler sırasında güvenliği tehdit eden bir durumla karşılaştığında doğalgaz arzını durdurarak, eksikliklerin giderilmesi için belirli bir süre veriyor. Tespit edilen eksikliklerin iç tesisat yapım, bakım-onarım konusunda yetkilendirilmiş sertifikalı firmalar tarafından giderilmesini talep ediyoruz. Belirtilen süre içerisinde tadilat işlemlerini yaptıran ve eksikliklerini gideren abonelerimizin gaz arzını, yapılan kontrol sonrasında yeniden sağlıyoruz. Bu süre içerisinde doğalgaz sayaçlarına Başkentgaz yetkilileri haricinde kimsenin müdahale etmemesi gerekiyor.

BACA BAĞLANTILARI TEMİZLETİLMELİ

Doğalgaz kullanırken bazı basit kurallara uymak hayat kurtarır. Cihazın ilk çalıştırma işlemini, periyodik bakım ve kontrollerini yetkili servislere yaptırın. Baca bağlantılarını kontrol ettirip her yıl temizletin. Kullanım ömrü biten bacalı cihazı hermetik cihaz ile değiştirmek, güvenli doğalgaz kullanımı açısından önemli. Baca çıkışının ve havalandırma menfezinin atmosfere açık olması ve bacalı ortamda uyunmaması da ayrıca büyük önem taşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!