Balık tezgâha indi

Güncelleme Tarihi:

Balık tezgâha indi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 15:06

Av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesiyle denize açılan balıkçılar kasaları doldurdu. Ulus Hali’nde hamsinin kilogramı 8-8.5 TL’den tezgâhtaki yerini aldı.

Haberin Devamı

15 Nisan’da başlayan av yasağının 1 Eylül’de bitmesinin ardından denizlerde başlayan hareketlilik Başkent’teki tezgâhlara da yansıdı. Tezgâhlar yeni mahsullerle dolarken, sezonun bereketli geçeceğini söyleyen Ulus Hali’ndeki balıkçı esnafının da yüzü güldü. İki gün önce av yasağının bitmesiyle beraber Marmara Denizi’ne açılan balıkçılar tekneleri doldururken, olumsuz hava şartları nedeniyle Ege ve Karadeniz’de beklenen verim alınamadı. Denizlerdeki balığın beklenenden de bol olduğunu söyleyen Ulus Hali esnafı Sefer Yurttaş, “Hamsi, palamut, istavrit ve çinekop geldi. Hamsi Marmara’dan geldi ancak henüz Karadeniz hamsisi gelmedi. Havalar düzelince daha da fazla gelir ve fiyatlar daha da düşer” dedi. 

VATANDAŞ DA FİYATTAN MEMNUN

Düzenli avlanmanın hem vatandaşın hem de esnafın yüzünü güldüreceğini belirten Mahir Kaya ise, “Çocuklarımızın, torunlarımızın gelecekte sağlıklı bir şekilde balık yemesini istiyorsak trol avcılığı kontrol altına alınmalı” diye konuştu. Balık sezonunun bereketli açıldığını ifade eden Kaya, “Geçen yıldan çok daha iyi durumda. Bu sene balık daha fazla ve ucuz. Fiyatlar 2-3 sene öncesiyle aynı seviyede ve vatandaşlar da fiyatları uygun buldu. Zaten en iyi ve en ucuz balığı Ankaralılar yer” diye konuştu.

Haberin Devamı

TEZGÂHLAR ÇEŞİTLENDİ

Balık sezonunun açılmasıyla beraber balıkların fiyatları tezgâhlara şöyle yansıdı:
* Hamsi 8-8.5 TL
* Barbun 10 TL
* Uskumru 15 TL
* Palamut 10-12 TL(tane)
* Çinekop 15 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!