ASKİ bu kez Balâ’yı uyardı

Güncelleme Tarihi:

ASKİ bu kez Balâ’yı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 09:00

Ankara’da hava sıcaklıklarıyla birlikte su tüketimi de artıyor. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ise ‘su tüketiminde normalin üzerinde artış yaşanan’ ilçeleri tek tek uyarıyor.

Haberin Devamı

Geçen hafta Polatlı için bir uyarı yapan ASKİ Genel Müdürlüğü, aynı uyarıyı bu kez de Balâ’ya yaptı. İlçe sakinlerinin susuz kalmaması için tankerlerle su takviyesi yapıldığını belirten ASKİ Genel Müdürlüğü, Balâlılara şu çağrıda bulundu:
“Artan sıcaklıkların etkisiyle ilçe genelinde çim, bahçe sulama, araç ve halı yıkama gibi nedenlerle su tüketimi normalin üzerinde artış göstermiştir. Vatandaşlarımızın susuz kalmaması için tankerlerle su sevkiyatı yapılmakta olup, bu süreçte siz değerli vatandaşlarımızdan da kıt olan içme suyu kaynaklarımızın temel ihtiyaçlar dışında kullanılmamasını ve su tüketimi hususunda her zamankinden daha duyarlı davranılmasını önemle rica ediyoruz.”

POLATLI’DA SU TÜKETİMİ 2.5 KAT ARTTI

ASKİ Genel Müdürlüğü, geçen hafta da sıcaklıkların artması ve bahçe sulama, araç, halı yıkama gibi nedenlerle Polatlı’da su tüketiminin normalden 2.5 kat arttığını belirterek vatandaşları su tüketimi konusunda duyarlı olmaya davet etmişti. Başkentte 2 milyon 558 bin 580 su abonesi bulunuyor. ASKİ Genel Müdürlüğü verilerine göre 21 Temmuz Cuma günü 1 milyon 582 bin 5 metreküp su verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!