Ankara Barosu başkanını seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara Barosu başkanını seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 15:59

Ankara Barosu’nda pazar günü 7 aday, başkanlık için yarışacak. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek seçimlerde yaklaşık 13 bin avukatın sandık başına gitmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Barosu 64. Olağan Genel Kurulu, 15-16 Ekim’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kurulun ilk gününde baro yönetim kurulu faaliyetleri ve Ankara Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığının hesapları incelenecek. İkinci gün ise başkanlık seçimi ve alt kurulların seçimleri yapılacak. Seçim öncesi adaylar, mesleğe ilişkin problemleri ve çözüm önerilerini sıraladı.

Ankara Barosu başkanını seçiyor

AVUKATLIK AKADEMİSİ PROJESİ

Adaylar arasında 2 yıldır başkanlık görevini yürüten Hakan Canduran da bulunuyor. Canduran, Demokratik Sol Avukatlar Grubu adına yeniden başkanlığa aday olacak. Canduran’ın gelecek döneme ait projelerinden öne çıkanlar arasında Avukatlık Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi, taşınmaz malların satışında avukat bulundurulması, mesleğe yeni adım atan avukatlar için ilk büro, avukatlık akademisi ile mirasçılık belgesi verilmesinde avukatlara da yetki tanınması yer alıyor.

Haberin Devamı

Ankara Barosu başkanını seçiyor

KOSGEB DESTEĞİ

Baroda Birlik Grubu adına seçimlere katılacak Cem Şahin, siyasi söylemlerden uzak olduklarını ve avukatlık mesleğini temel aldıklarını belirterek seçimlerde bütün avukatların desteğini beklediğini ifade etti. Şahin, baro başkanı seçilmesi halinde mesleğe yeni başlayan avukatlara vergi indirimi, KOSGEB desteği gibi projeleri hayata geçirmek istediğini vurguladı. Stajyer avukatlara ücret verilmesi konusunda da yasal bir zemin oluşturulması gerektiğini savunan Şahin, hakim ve savcı ihtiyacının tecrübe edinmiş avukatlar arsından yapılmasının hukuk sistemi için kazanımlar sağlayacağını vurguladı.

Ankara Barosu başkanını seçiyor

KANUN YENİDEN DÜZENLENMELİ

Haberin Devamı

Milliyetçi Avukatlar Grubu adına seçimlere girecek Fazıl Çağrı Kuş, Avukatlık Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi gerektiğini savundu. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm avukatlarının gür sesi olacaklarına dikkat çeken Kuş şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük ikinci barosunun üyesi avukat arkadaşlarımızın birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunların çözülmesi için hep birlikte çalışacağız. Şüphesiz farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Bu süreçte hepimizin ortak paydası mesleğimiz olmalıdır ve olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde avukatlık mesleğini hak ettiği yere ulaştırmak için çalışmak zorundayız.” Stajyer avukatların sorunlarının da her geçen gün arttığına dikkat çeken Kuş, “Mesleğimizin geleceğini emanet edeceğimiz genç meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunları biliyoruz ve bunları mutlaka çözüme kavuşturacağız. Ayrıca Avukatlık Kanunu’nun günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi de kaçınılmazdır. Bunun için de hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Barosu başkanını seçiyor

YÜZDE 50 KADIN KOTASI

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adıyla ilk defa baro başkanlık seçimlerine katıldıklarını belirten Nuray Özdoğan, mevcut yönetime dair itiraz ettikleri konular olduğunu söyledi. Özdoğan, kadın avukatları ön planda tuttuklarına işaret ederek, şunları kaydetti: "Demokratik hukuk devletinin yeniden inşası için baroların daha aktif rol alması gerektiğini düşünüyoruz. Anayasal zeminin temelinde hukuk zemini temelinde bir yönetim iddiasıyla geliyoruz. Oldukça geniş bir kadın avukat grubuyla seçimlere giriyoruz. Yüzde 50 kota uyguladık. Türkiye’deki 79 barodan sadece 6 tanesinin başkanı kadın. Ankara Barosu 1924’te kurulmuş tarihinde bir kere kadın başkan seçilmiş. Meslektaşlarımıza sunduğumuz, kadının sözünün daha güçlü söyleneceği, avukatın ve savunmanın saygınlığını artıracak yeni araçlar geliştirecek bir yönetim modeli."

Haberin Devamı

Ankara Barosu başkanını seçiyor

ENGELLİYE POZİTİF AYRIMCILIK

Savunma Hareketi Grubu adına seçimlere hazırlanan Gökçe Bolat, genç ve dinamik bir ekip olduklarını belirterek, "Sorunları birlikte çözmek için savunmayı büyütelim" sloganıyla seçime katıldıklarını söyledi. Ankara Barosunun Türkiye çapında büyük öneme sahip bir meslek örgütlenmesi olduğunu dile getiren Bolat, "Ankara Barosunun sessiz sedasız rutini götüren bir kurum olmak dışında hukukun üstünlüğünü sağlamak gibi bir görevi var. Bu görevin yeterince yerine getirilip getirilmediği konusunda tereddütlerimiz var. Hızlı refleks gösteren bir baro görmek istiyoruz" dedi. Meslektaşlarının sorunlarına daha fazla eğilen bir anlayışı benimseyeceklerini ifade eden Bolat, seçimleri kazanmaları halinde ücretli çalışan avukatlara ve engelli avukatlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Ankara Barosu başkanını seçiyor

PROJELERİMİZİ HAZIRLADIK

Diğer bir aday Ali Selek ise kürsünün her yanında çalıştığını, bilirkişilik ve hocalık da yaptığını söyleyerek, mesleki problemleri çok iyi bildiğini belirtti.
Selek, "Özellikle genç meslektaşlarımızın iş alanlarının artırılması, adil bir ücretle çalışmalarının sağlanması, avukatlık mesleğine ve avukatların şahsına yönelik saldırıların engellenmesi, varsa sonuna kadar takip edilmesi, vekalet ücretine ilişkin uyuşmazlıklarda avukatın yanında yer alınması gibi pek çok konuya ilişkin olarak projelerimizi hazırladık, ihtiyacımız olan tek şey baromuz mensuplarının bize verecekleri yetki ve devamında da desteklerini esirgememeleri" ifadelerini kullandı.

Ankara Barosu başkanını seçiyor

DAHA ADİL BİR YARGILAMA

“Önce İlke DSA Grubu” Başkan adayı avukat Erol Aras ise amacının adil bir yargılama sistemine sahip olan baroyu hizmete geçirmek olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Grubumuzun ilkeleri seçim kazanmaktan daha önemli. Gerçeğe aykırı beyan ve ilkesiz işbirliği ilkelerimize terstir. Adil yargılanma ve savunma hakkına yönelik ihlallerde herkesin dönüp çare bulacağı bir Ankara Barosu’nu hizmete sunacağız. Vatandaşlar, bütün mağdurların çare aradığı, savunma hakkı ve adil yargılanmaya sahip bir baroyu karşılarında bulacaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!