Akademik sıralamada Başkent ağırlığı

Güncelleme Tarihi:

Akademik sıralamada Başkent ağırlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 18:11

URAP Araştırma Laboratuvarı, 130 üniversite arasından Türkiye’nin en iyilerini belirledi. Zirvenin sahibi ODTÜ olurken Başkentli üniversitelerden, Hacettepe, Ankara, Bilkent ve Gazi de ilk 10’da yer aldı.

Haberin Devamı

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı” Türkiye’nin en iyi üniversitesi olarak ODTÜ’yü seçti. 130 üniversitenin değerlendirilidiği araştırma sonucunda, en iyiler sıralamasının ilk 10’unda ODTÜ ile birlikte Ankara’dan 5 üniversite yer aldı. URAP Başkanı Prof. Dr. Ural Akbulut, öğretim üyesi başına düşen makale, atıf ve bilimsel döküman sayısının yanı sıra doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterlerin esas alınarak 130 üniversitenin araştırılması sonucu ODTÜ’nün en yüksek puanı alarak birinciliğin sahibi olduğunu belirtti. Yapılan çalışmaların üniversitelerin kendi konumları hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olduğunu belirten Akbulut şöyle konuştu:

Haberin Devamı

AMACIMIZ DÜNYAYLA YARIŞTIRMAK

“Geçtiğimiz yıl dünya sıralamalarında, ilk 1000’de 18 ve ilk 2000’de 76 üniversitemiz yer alma başarısını gösterdi. Dünyada 20 bin civarında üniversite olduğu göz önüne alındığında, üniversitelerimizin çoğu üniversiteden daha iyi konumda olduğu görülmektedir. Amacımız dünya standartlarını yakalamak ve bunu korumak.”

İLK 10’UN 5’İ ANKARA’DAN

URAP Araştırma Laboratuvarı’nın değerlendirmeleri sonucu yaptığı sıralamaya göre, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Türkiye’nin en iyi üniversitesi olurken ODTÜ’yü Hacettepe, İstanbul, Ankara, Bilkent, Gazi, Ege, İstanbul Teknik, Sabancı, Gebze Teknik, Koç, Atatürk, Erciyes, Marmara ve Selçuk üniversiteleri izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!