4 günde 25 bin ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

4 günde 25 bin ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 14:03

Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı 4. gününde yaklaşık 25 bin ziyaretçiyi ağırladı. Yerli ve yabancı sanatçıların binlerce eseri bu gün akşama kadar Ankaralılar tarafından görülebilecek. 

Haberin Devamı

Açıldığı günden beri yaklaşık 25 bin kişinin ziyaret ettiği ulusararası düzeyde gerçekleşen Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı yoğun ilgi görüyor. 300’e yakın sanatçının binlerce eserinin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu fuar bugün son gününü yaşarken, ziyaretçiler sanat eserlerini yakından incelerken atölye çalışmaları ve konferanslarla da sanatçıları yakından tanıma imkanı buluyor. Fuara yurtdışından katılan galeri ile sanatçılar da Ankaralıların gösterdikleri ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getiriyor. 

YOĞUN İLGİ VAR

Almanya’dan 4 sanatçının 27 eserinin sergilendiği galerinin sahibi Sven Purrmann, Ankaralı sanatseverlerin ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Purrmann, “Ankara’ya ilk defa geldim. Fuarda sanata yoğun bir ilginin olduğunu gördüm. Türk sanatseverler eserlerimizi beğeniyorlar, gelip bizlere teşekkür ediyorlar” dedi.KATKI SAĞLAYACAK
Güney Kore’den 6 sanatçının 32 eserinin sergilendiği galerinin sahibi Suk Nam Sung , “Güney Kore’de her şehirde bu tür fuarlar düzenleniyor. Ankara’da ve Türkiye’de de bu tür fuarların artmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Kırgızistan’dan gelen Kırgız ressam Yıldız Asangaly de “Bizim standımızda benimle birlikte 6 ressamın 41 tablosu sergileniyor. Bu fuar Ankara’da sanatın gelişimine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

RESMİ VE FOTOĞRAFI ANLATACAKLAR

Fuarın son gününde 14.00’te Ressam Devrim Erbil ‘Sanat yaşamla bütünleşir’ konulu bir sunum yapacak. Saat 16.30’da ise fotoğrafçılar Ozan Sağdıç, Abdurrahman Antakyalı, Gülser Günaydın ve İbrahim Göğür ‘Küresel bakışla, Türkiye’de fotoğraf ve fotoğraf sanatı’ konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.  

BAKMADAN GEÇME!