03.00 isyanı

Güncelleme Tarihi:

03.00 isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 15:21

İstanbul’da yaşanan tecavüzü ve mağdur kıza yönelik sosyal medyada yapılan ‘O saatte orada ne işi varmış?’ paylaşımlarını protesto etmek amacıyla önceki gece 03.00’te sokağa çıkan CHP Ankara İl Kadın Kolları üyeleri, “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmeyeceğiz” diye seslendi.

Haberin Devamı

CHP Ankara İl Kadın Kolları üyeleri, cumartesi gecesi İstanbul Bağdat Caddesi'nde 19 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin tecavüze uğramasını ve bu olaya yönelik sosyal medyadaki paylaşımları protesto etti. Önceki gece saat 03.00'te, CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan grup üyeleri, “Kadınlar artık susmayacaklar”, “Direne direne kazanacağız” şeklinde sloganlar attı ve “Tecavüz insanlık suçudur”, “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmeyeceğiz”, “Saat: 3, İnsanlık: 0” yazılı dövizler taşıdı. Kadına yönelik cinsel saldırıları protesto eden gruba, erkekler de destek verdi. Grup adına konuşma yapan CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara, özetle şunları söyledi:

DİRENİŞİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

“Bir potansiyel tecavüzcü Twitter kullanıcısı, kızımıza yönelik '19 yaşındaki bir kız gece 03.00'te Bağdat Caddesi'nde ne tür bir eğlenceden dönebilir?' diyerek anket başlattı. İstanbul'un en merkezi noktalarından birinde cinsel saldırıya uğrayan ve darp edilen kadının başına gelenleri, gecenin o saatinde dışarıda olmasına bağlayan zihniyeti protesto ediyoruz. Artık yeter. Ben fabrikanın gece vardiyasındayım, ben sağlıkçıyım, ben güvenlik görevlisiyim, polisim, ben bankacıyım, öğrenciyim, ben anayım, ben kadınım. Ey devlet erkini elinde tutanlar; sapıkları koruma, yargıla.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise, “Bizler, daha da acısı, bu insanlık suçunu işleyenlerin gün geçtikçe daha cüzi cezalar alması karşısında direnişimize devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!