Hüseyin Koyuncuoğlu

95 yıllık hasreti bitiren adamlar: Farrel ve Ortiz

7 Kasım 2013
Amerikan Beyzbol Ligi’nde 2013 sezonu geçtiğimiz hafta Boston Red Sox’ın zaferi ile sona erdi. Bu zaferde iki adamın imzası en baştaydı; takımın yeni menajeri Farrel ve büyük efsane Ortiz...

Sezon başında ABD’de çok az şampiyonluk şansı tanınan Red Sox, bütün otoriteleri yanılttılar. Her base’de, her atışta, her vuruşta savaşarak Los Angeles Dodgers, Detroit Tigers, New York Yankees , St. Louis Cardinals gibi güçlü, daha favori rakiplerinin arasından sıyrıldılar ve World Series şampiyonluğuna ulaştılar.

www.twitter.com/hkoyuncuoglu

KABUSTAN ZAFERE

Aslında kadrosunda bulundurduğu yıldız isimlere rağmen Red Sox’ın şampiyonluğuna şans verilmemesinin belkide en büyük nedeni kabus gibi geçen 2012 sezonuydu. Red Soxlular 2012 yılında 162 maçta aldıkları 93 mağlubiyet ile belkide kulüp tarihinin en kötü sezonun geçirmiş ve ezeli rakiplerinin lider bitirdiği Amerikan League doğu gurbunda son sırada yer almıştı.

ŞAMPİYONLUK HAMLESİ SEZON BAŞINDA GELDİ

Yazının Devamını Oku

Red Sox mucizeye yürüyor

29 Ekim 2013
Amerikan Beyzbol Ligi (MLB)'de 2013 yılı şampiyonunu belirleyecek olan Boston Red Sox - St. Louis Cardinals serisinde 5 maç geride kaldı. Sezon başında bahis şirketlerinin şampiyonluğuna 1’e 40 şans tanıdığı Boston Red Sox’un artık zafere ulaşmasına bir galibiyet kaldı.

World Series'de oynanan 5 maçın ardından 3-2 önde bulunan Red Sox, evindeki iki maçın birisini kazanması durumunda favori olarak başlamadığı 2013 sezonunu şampiyon noktalayacak.

www.twitter.com/hkoyuncuoglu

Serinin ilk maçında kendi seyircisi önünde Cardinals'i 8-1 gibi rahat bir skorla geçen Red Sox, sonrasında iki maçı kaybetmesine karşın dördüncü ve beşinci maçı alarak skoru 3-2 yaptı. ABD'de şu sıralar spor gündeminin ilk sırasında yer alan World Series'de geride kalan 5 maçı kısaca hatırlayalım...



Yazının Devamını Oku

Orada bir spor var uzakta!

22 Ekim 2013
Bize hakikaten uzak hem de çok uzak ama...

Beyzboldan bahsediyorum...

www.twitter.com/hkoyuncuoglu

Ve beyzbol denince akla dünyada en büyük rekabetinin yaşandığı lig; Major League Baseball (MLB) Yani ABD Beyzbol Ligi geliyor. Bilen bilir inanılmaz mücadeleler yaşanır ve heyecan asla bitmez...

ABD'de beyzbol deyince bu günlerde akan sular duruyor... ABD sınırları içerisinde ya da tüm dünyadaki beyzbolseverler 2013 sezonu final serisine kilitlendi. Normal sezonda Amerikan Ligi (American League) ilk sırayı alan Boston Red Sox ile Ulusal Lig'de (National League) ilk sırayı alan St. Louis Cardinals beyzbolseverlere muhteşem bir final serisi (World Series) yaşatacaklar.

Yazının Devamını Oku