Orada bir spor var uzakta!

Bize hakikaten uzak hem de çok uzak ama...

Haberin Devamı

Beyzboldan bahsediyorum...

www.twitter.com/hkoyuncuoglu

Ve beyzbol denince akla dünyada en büyük rekabetinin yaşandığı lig; Major League Baseball (MLB) Yani ABD Beyzbol Ligi geliyor. Bilen bilir inanılmaz mücadeleler yaşanır ve heyecan asla bitmez...

ABD'de beyzbol deyince bu günlerde akan sular duruyor... ABD sınırları içerisinde ya da tüm dünyadaki beyzbolseverler 2013 sezonu final serisine kilitlendi. Normal sezonda Amerikan Ligi (American League) ilk sırayı alan Boston Red Sox ile Ulusal Lig'de (National League) ilk sırayı alan St. Louis Cardinals beyzbolseverlere muhteşem bir final serisi (World Series) yaşatacaklar.

Şimdi bu iki takımın buraya nasıl geldiğine çok kısa bir bakalım;

* St. Louis Cardinals, normal sezonda Ulusal Lig'de oynadığı 162 maçın 97'sini kazandı.
* Cardinals, normal sezonun ardından Wild Card maçından gelen rakibi Pittsburgh Pirates'i 3-2 ile, Ulusal Lig finalinde ise Los Angeles Dodgers'ı 4-2 ile geçerek World Series oynama hakkını elde etti.
* Cardinals geçtiğimiz sezon Ulusal Lig finalinde San Francisco Giants'a seriyi 4-3 kaybederek World Series şansını kaybetmişti. Giants daha sonra finaldeki rakibi Detroit Tigers'ı 4-0'la geçip şampiyonluğa ulaşmıştı.

* Boston Red Sox
ise normal sezonda rakibi Cardinals gibi 162 maçta 97 galibiyet aldı.
* Red Sox, ilk olarak ‘Wild Card’ maçından gelen Tampa Bay Rays'i 3-1'lik seri ile geçerek Amerika Ligi finaline yükseldi. Amerika Ligi finalinde ise Detroit Tigers'ı 4-2 yenerek şampiyonluk serisi oynamaya hak kazandı.

Orada bir spor var uzakta

Haberin Devamı

ABD’DE HAYAT DURACAK

MLB'de şampiyon kim olacak bilinmez ama beyzbol severleri şölen gibi maçlar bekliyor. Şu aşamada tek dileğimiz bu nefesleri kesecek serinin 7 maça kadar uzaması... Serinin ilk maçı 23 Ekim Çarşamba'yı 24 Ekim'e bağlayan gece TSİ 03.30'da oynanacak.

MLB'DE FORMAT NASIL?

* Amerikan Beyzbol Ligi, tıpkı NBA'deki Doğu ve Batı konferansı gibi iki ligden oluşuyor; Amerikan Ligi (American League) ve Ulusal Lig (National League)

* Her iki ligde de 15'er takım mücadele ediyor ve kendi içinde Doğu, Batı ve Merkez (Central) olmak üzere 3'er de bölüme ayrılıyor.

* Takımlar normal sezonda aralarında 162 maç yapıyor (Amerikan Ligi veya Ulusal Lig farketmeksizin) ve en yüksek galibiyet oranına göre sıralanıyor. 162 maç sonunda Ulusal ve Amerikan Ligi'ndeki Doğu, Batı ve Merkez grubunu lider bitiren takımlar Postseason adı verilen (NBA'deki Playoff'lar gibi) serilere katılmaya hak kazanıyor.

* Bu 3'er takım dışında, Amerikan Ligi ve Ulusal Lig'de, dördüncü ve beşinci sırada yer alan takımlar kendi arasında 'Wild Card Game' adı verilen bir maç yapıyor. Bu maçı kazanan her iki ligden de birer takım daha 'Postseason' oynamaya hak kazanıyor.

* Postseason'a katılan Amerikan Ligi ve Ulusal Lig'den dörder takım ilk olarak Bölüm finali serisi , ardından lig final serisi oynuyor.

* Ve son olarak Amerikan Ligi şampiyonu ile Ulusal Lig şampiyonu arasında Wolrd Series adı verilen final serileri oynanarak şampiyon belirleniyor.

Haberin Devamı

MLB Postseason’da şampiyonluğa giden yolun haritası;

Orada bir spor var uzakta

Yazarın Tüm Yazıları