Ceren Sakin

Ocak 2019 ve Enerjileri

8 Ocak 2019
Herkese mussssss mutlu yıllar diliyorum..... Ki biliyorum hiç de iyi başlamadı :)

Sizi geçen sene bu zamanlardan beri hep anlatmaya çalıştığım şuydu ki; 2018 senesi sınav senesi. Tam anlamıyla bizi hacı yatmaza çevirecek bu "Fai Kong" dediğimiz enerji demiştim.

Bunun için de çok önemli bir kaç ay var ve tedbirli olunmalı diye de uyarmıştım. Şimdi Ocak ayı bu son aylardan biri olup yine ciddi testlere tabi tutabiliriz diye uyarmak adına bu yazıyı yazıyorum.

Ne gibi mi?

Toprak elementi kişisel haritanızda iyi elementiniz değilse ve haritanızda keçi ya da öküz burcunuz bulunuyorsa bu sene oldukça etkileneceksiniz demiştim. Mesela ay hanesinde bu burçlardan biri olanlar iş hanesinde, gün hanesinde bu burçlardan biri olanlar eş hanesinde, saat hanesinde bu burçlardan biri olanlar ise çocuk hanesinde sıkıntı yaşayacak ve bunlarla ilgili daha başlamadan yardım almak lazımdı. Aynı zamanda haritanızın neresinde olursa olsun bu iki burçtan biri (veya ikisi) varsa ve toprak iyi element değilse kendiniz için de sağlık açısından çok büyük sınavları gözetmektedir.

Şuan 2019 Ocak ayında; Çin takvimine göre hala toprak elementi olan köpek yılında ve toprak elementi olan öküz ayındayız. Bu ne demek? Kişisel haritasında sınavı bulunanların sene boyu sınavlarından ders çıkarmadıysa bu ay artık tokadı yiyecekler!!!!

Enerji sisteminde iyi veya kötü diye bir kavram yoktur. Denge de olmak ya da olmamak vardır. Enerjiler sizi ilk nazikçe uyarır, sonra biraz sarsar, hala anlamadıysanız rayınıza oturtmak için tokat atar. Haritanızda neyle ilgili ise onunla ilgili yıl içinde uyarıldınız ve bununla ilgili eğer tedbirleri almadıysanız işte tokat ayı geldi....

Kendimden örnek vermek istiyorum:

Toprak elementi benim iyi elementim değil. Ve iyi şans döneminde olmadığım bu tip üçlemelerin olduğu en kötü senem 2006 yılımdı. Amerika'da okumaya gitmek için buradaki okulumda kalan tüm derslerimi vermek için var gücümle çalışıyordum ve son sınavım olan (tam da doğum günümde) sınavda hiç beklemediğim sorular geldi ve "tamam buraya kadarmış" demiştim! Koruyucu meleklerim olmasaydı muhtemelen de Amerika ve iç mimarlık hayallerim gerçek olamayacaktı. Ama hepsi bu kadar da değil.

Yazının Devamını Oku

2019 Yılına Hazır mıyız?

26 Aralık 2018
Herkeseeee mutlu yıllarrrrrr :)))) Öncelikle bu yeni yıl dileklerinizi oluşturmak için bir niyet listesi yapın derim ve mutlaka bir kağıda yazıp onları sene sonuna kadar unutun ki Kuantum yasasına göre kendi kendilerine oluşmak için orada işlemeye başlasınlar...

Çin Felsefesine göre bakarsak bizi neler bekliyor bakalım....

Öncelikle inanılmaz zor bir toprak senesinden sonra yumuşak yani Yin bir enerji olan Domuz burcu yılına merhaba diyoruz.

Evet 2018'e göre daha uyumlu ve sakin diyebiliriz ama ne yazık ki yüz de yüz uyum diyemiyoruz çünkü Çin takvimi yer ve gök elementleri ile temsil edilir. Eğer yerdeki ve gökteki elementler uyum içindeyse seneye de uyum getirir. 2019'da da gökte toprak yerde ise su elementi olduğu için ve yandaki şemada da gördüğünüz gibi; element döngüsüne göre bu iki element savaştığı için maalesef tam da huzur kapıda diyemeyiz.

Ama tabi kiiiiii iyi diyebileceğimiz güzel alanlar mevcut :)...

Mesela çin takvimine göre günde, ayda ya da saat hanenizde Kaplan burcu olanlar bu sene gerçekten yaşadı. Aşk, para hatta istiyorlarsa çocuk bile onların kapısında olabilir.

Bir de yine bu doğurucu ve yıkıcı döngülere göre 2019'da şu sektörler yaşadı:

Ağaç ve Toprak!

Bu iki sektörden birinde çalışıyorsanız senelerdir gülmeyen yüzünüz sonunda bu sene gülecek olarak gözüküyor.

Yazının Devamını Oku

Koruyucu Melek & Aşk Çiçeği Yıldızı

17 Aralık 2018
Bu ay havada aşk var diye geçenlerde bir post girmiştim. Sebebi ise fare burcunun bazı kişiler işin aşk çiçeği bazı kişiler için koruyucu meleği bazı kişiler için ise ikisi birden olduğu için demiştim :) O yüzden bugün; en çok merak edilen ve Çin Astrolojisinde de oldukça sık kullanılıp, önemli bir yeri olan bu iki yıldızdan bahsetmek istiyorum sizlere...

Koruyucu Melek Yıldızı ve Aşk Çiçeği Yıldızı...

Koruyucu Melek nedir?

Grand Master Raymond Lo'nun değimi ile "yerdeki melekler"dir. Kısacası bize yardım eden insanlar olarak da söyleyebiliriz. Geçenler de bir yazımda yine değinmiştim. Koruyucu melek bizim sabit haritamızda yani bir ömür yanımızda olabilir ve haritamızda nerede olduğuna göre de bu koruyucu meleğin işlevi hakkında konuşabiliriz. Örneğin; ay hanesinde olan koruyucu melek, ebeveynlerimizi temsil eder ve onlarla olan ilişkimizde bizi koruyucu melek gibi kolladıklarını söyleyebiliriz...

Kişinin sabit haritasında yoksa bile günden, aydan, yıldan hatta şans dönemleri dediğimiz 10 yıllık döngülerimizde de bu yıldız gelebilir. Eğer ki geldiğinde bizi destekleyen bir element ile gelmişse işte o zaman koruyucu melek bize inanılmaz fırsatlar sunmaya başlar. Tabiri caizse; altın tepside fırsatlar gökten zembille önünüze gelirler. Eğer bizi desteklemeyen dönemde bu yıldız geldiyse işte o zaman da çok şanslıyız çünkü bu dönem daha kolay geçecek ve beklenmedik yardımlar alacağımızı işaret eder. Ben buna; sokakta yürürken düştünüz ve kolunuzu kırdınız ve tam o sırada yanınızdan doktor geçtiği için size yardım etti ve ilk müdahale anında önünüze düştü olarak yorumluyorum.

Koruyucu melek en önemli enerji/ yıldızımız diyebiliriz çünkü bizi destekleyen dönem olsun ya da olmasın inanılmaz bir destek alacağımızı gösteriyor. Haritanızda sabit olarak varsa da kendinizi kesinlikle bir ömür omzunuzda bir yardımcı/destekleyen ile gezdiğinizi söyleyebilirim.

Aşk Çiçeği nedir?

İngilizcesi "Peach Blossom" olan bu yıldızı Aşk Çiçeği olarak Türkçe'de kullanıyoruz. Bu yıldız aynı koruyucu melekte olduğu gibi haritanızda sabit de olabileceği gibi, günden, aydan, yıldan veya 10 yıllık döngüllerinizden de gelebilir.

Yazının Devamını Oku

Feng Shui'de Doğru Bilinen Yanlışlar

7 Aralık 2018
Öncelikle Feng Shui hakkında bir sürü bilgi medyada mevcut. Biliyorum ki her konuda olduğu gibi bu konuda da bilmeyen kişinin aklını çok karıştırıyor.

Öncelikle aşağıda gördüğünüz evin kapısına sırtımızı dayayıp evin yaşını, yönünü ele almadan sağ köşe para köşesi sol köşe aşk köşesi gibi bilgilerin tamamen yanlış olduğuna değinmek istiyorum. Kendi Grand Master Raymond Lo hocam da ilk olarak bize bunun neden bu kadar ünlü olduğunu öğretti. Sebebi hepimizi çok üzebilir!!!!

Bunun çıkışı taaaaa Çin'de İmparatorluk zamanında Feng Shui'nin çok yayılması sırasında başlar. İmparatorlara göre bu felsefeyi asiller hatta bırakın asilleri kendileri hariç kimsenin kullanıp, kendilerinden daha fazla güçlenmelerini istemedikleri için yeni bir Feng Shui sistemi yaratılmış ve aslıyla alakası olmayan şey tabiri caizse piyasaya sunulmuştur.

Asırlar boyu halk bunu kullanıp bazen neden tutuyor bazen neden tutmadığını çözememiştir. Bu sistemin tutmasındaki tek şans kişinin kendi şansından kaynaklanmakta olup çok büyük hatalar vermektedir.

Asıl olarak iki tip Feng Shui vardır birine biçim Feng Shui denir diğerine de (Benim de kullanmakta olduğum) Uçan yıldızlar sistemi denir. Uçan Yıldızlar sistemini kullanan biçim Feng Shui'de olan kuralları da kullanır ama burada öncelikli olan evin hangi dilimine hangi yıldızın geldiğidir.

Bir örnek vermek gerekirse: yatak odasında biçim Feng Shui'si olsun, Uçan Yıldızlar Feng Shui'si olsun fark etmez yatak kesinlikle aşağıdaki resimdeki gibi ayak kapıda kafa cam da olacak şekilde olmamalıdır. Her iki ekol de bu tip tasarımı değiştirmekle sorumludur. Uçan yıldızlar Feng Shui'si yapan ise; aynı zamanda o odanın uyumak için uygun mu değil mi diye bakmasını da kapsar.

Bu tip yatış pozisyonlarına hatta tabut pozisyonu adı verilip kişinin oldukça yorgun kalkmasına ve uyku problemleri çekmesine sebep olur. Dolayısıyla bu yanlıştır, evet!

Yatak odasında başka önemsemeniz gereken; (bir Feng Shui uzmanı evinize gelmeden bile) yattığınız yerden kendinizi aynada görmüyor olmanız gerekmesidir. Bu durumun adına da ruhu korkutmak denir, o yüzden bence hemen şimdi yatağınıza yatın ve yatarken kendinizi aynada görüyor musunuz onu kontrol edin.

Yazının Devamını Oku

Acun Ilıcalı'yı Ne Bekliyor? İşte Haritasının Analizi...

4 Aralık 2018
Güç ve paranın Acun Ilıcalı'nın kaderine yazıldığını söyleyen Çin Astrolojisi ve Feng Shui Uzmanı Ceren Sakin; Acun Ilıcalı'nın haritasını inceledi. İşte tüm detaylarıyla Acun Ilıcalı'nın astrolojik harita analizi...

Acun Ilıcalı’nın haritasına baktığımız zaman gün hanesinde yang ağaç bulunmakta yani Ağaç gibi serttir ve bükülmez. Bu yüzden Yang Ağaç, disipline bağlılığı, ödün vermemeyi ve esnek olmamayı temsil eder. Diğer bir deyişle, bu kişi inatçıdır ve baskı altında uyum sağlamayı ve teslim olmayı reddeder. Bu nedenle Yang Ağaç insanları, akıl/zihin olarak zarar görürler çünkü herkesin kaçıp gideceği bir yerde, Yang Ağaç insanı durur ve savaşmaya devam eder.

YUMUŞAK KALPLİ VE DÜRÜST

Yang Ağaç, aynı zamanda kafayı da temsil ettiği için, bu kişiler aklı zorlayan baskılar yaşadığında garip davranışlar sergilemeye başlarlar. Örneğin, tipik bir Yang Ağaç örneği olan Nobel ödüllü John Nash de bir Yang Ağaç insanıdır ve şizofreni hastalığına yakalanmıştır. Yang Ağaç insanları genellikle yumuşak kalpli ve dürüsttür sadece bazı durumlarda daha esnek olmayı öğrenmeleri gerekir.

HARİTASINDA 3 EVLİLİK YAZILMIŞ

Haritasında (saat hanesi elimizde olmadığı için ilk üç burcunu görebiliyoruz ve buna göre;) 3 evlilik geçireceği yazılıymış. Nitekim kendisi 2017 yılında 3. Evliliğini de gerçekleştirmiştir. (Daha çok evlenip evlenmeyeceğini görebilmem için saat hanesine ihtiyacım bulunmakta.)

GÜÇ VE PARA KADERİNDE VAR

İş hanesine baktığımızda çok paralar kazanacağı zaten kaderine yazılmış ve bir girişimci olacağı gözüküyor. Güç elementi ile yani devlet ve hukuksal konular gibi konularda da oldukça desteği olduğu gözükmekte.

Şans dönemlerine baktığımız zaman 2017 yılına kadar gerçekten oldukça iyi şans dönemindeymiş ve bunun ekmeğini de yemiş diyebiliriz. Örneğin ünlülük başlangıcı 1987-1997 şans aralığında olacağını görüyoruz ki o da gazeteciliğe ve çevre kurmaya bu dönemde 1990 yılında başlamıştır. 1997-2007 arasında seyahat atı varmış. Sanırım Acun Firarda'da bu enerji sayesinde ortaya çıkmış.

Yazının Devamını Oku

Şeyma Subaşı Neden Boşandı?

28 Kasım 2018
Şeyma Subaşı'nın kişisel çatışmasından çıktığını, yeni dönemde daha da yükselişe geçeceğini söyleyen Feng Shui Danışmanı ve Çin Astroloğu Ceren Sakin, Şeyma Subaşı- Acun Ilıcalı boşanmasını yorumladı...

Şeyma Subaşı’nın astrolojisine baktığımız zaman doğduğu günde; Yang Toprak Ejderha burcunda bulunmaktadır. Yang toprak dağa benzetilir. Dağ gibi ağır, güçlü, sabit ve dünyevidir. Yang Ağaç kadar inatçı değildir ama baskı uygulayabilir ve esnekliği azdır. Toprak elementi olması sebebiyle, kasları ve mideyi temsil eder. Hillary Clinton, Mark Zuckerberg, David Beckham, Michael Jackson, Eric Clapton ve Natalie Portman ünlü Yang Toprak kişilerinden sadece bir kaçıdır.

EJDERHA BURCU ÇATIŞMA İÇİNDEYDİ

Ejderha burcu 2018 yılının burcu ile direk çatışma içindeydi. Hayatımızda yaşanan birçok olay ya Gök hanesinin ya da Toprak hanesinin birbirleri ile etkileşiminden oluşur. Seyahatlerimiz, taşınmalarımız, hastalıklarımız, evliliklerimiz, ayrılıklarımız, kazalarımız, sakatlanmalarımız gibi olaylar ya Gök hanenizdeki ya da Toprak hanenizdeki bir hareketten kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bu etkileşimleri okuyup yorumlayabilirsem, gerçekleşecek olan birçok olayı öngörebiliriz.

Ejderha ile Köpek çatışması, çok ciddi bir çatışmadır. Çünkü iki burcun da koruyucu meleği bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu çatışmada ölü sayısı çok olur. Öküz ile Keçi çatışması gibi bu çatışma da doğal afetleri tetiklemektedir. Bu çatışmanın öneminden dolayı Ejderha saati olan sabah 7 ile 9 arası ve Köpek saati olan akşam 7 ile 9 arasında daha çok ölüm gerçekleşmektedir. Köpek burcu cehennem kapısının koruyucusu olarak bilinmektedir ve spritüel olayları, dinsel zıtlaşmaları, yeraltını ve arkeolojik buluşları temsil eder.

BOŞANMANIN TEK SEBEBİ ÇATIŞMA DEĞİLDİ

Gün hanesine gelen çatışma, ev hanesine gelmiş bir çatışma olacağından çatışmaların en ciddisi olarak kabul edilir. İlişkide ciddi sorunların yaşanacağı, hatta boşanma ile sonuçlanacak bir dönemi işaret edebilir ki Şeyma Subaşı da bununla sınanmış ve sonunda boşanmayla sonuçlanmıştır.

Ancak, boşanmasının tek sebebi 2018 yılında olan bu gün hanesindeki çatışma değildi!

Bir başka etken ise 2009 ile 2019 arasında Şeyma hanım kişisel burcunun penaltı dönemindeymiş!

Yazının Devamını Oku