Arif Dizdaroğlu

İzleyin kral geliyor

11 Nisan 2017
İkisi deplasmanda olmak üzere, üç maçta 3 galibiyet ve kazanılan 9 puan. Aytemiz Alanyaspor son haftalarda ortaya koyduğu mücadelenin karşılığını nihayet almaya başladı. Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında da güzel ve etkili oyun sergilemiş, ancak arzulanan puanlara ulaşılamamıştı.

Alanyaspor’u izleyen futbolseverler için son üç karşılaşmada alınan sonuçlar hiç de sürpriz olmadı. 

Sezonun ikinci yarısı ile birlikte önemli mesafe kaydeden turuncu yeşilliler sonunda rahat bir nefes aldı. 34 puan takım üzerindeki stresi bitirdi.
Rahatlamış Alanyaspor’un gelecek haftalardaki maçlarını izlemek daha da keyifli olacak.

***

Sezon başında, Vagner Love transferi spor dünyasında büyük sansasyon, ilk 7 haftada gol atamaması ise hayal kırıklığı yaratmıştı.
27’inci hafta itibariyle 16’ya ulaşan ve gol krallığında Beşiktaşlı Cenk Tosun’u rahatsız eden Vagner Love, sadece attığı gollerle değil liderliğiyle de dikkat çekti.
Güven veren duruşu, takım arkadaşlarını yönlendirmesiyle saha içinde ikinci bir teknik direktör gibi.

Yazının Devamını Oku

Saha podyum oldu, Alanya resital sundu

9 Nisan 2017
SÜPER bir Alanya izledik. Çok yakışan turuncu formalarıyla sahayı podyuma çeviren oyuncular, bir resital sundu.

Soldan N’Sakala, sağdan Gassama göbekten ise Emre, Efecan, Fernandes ve Emre Akbaba’yla başlayan ataklarda birbirinden önemli gol fırsatları yakalandı.

Alanya, defansı ileriye çıkarıp oyunu tamamen rakip alana yıktı. Love’ın golünde Efecan’ın asisti  usta işiydi. İlk devre ev sahibi pozisyon bile bulamadı. İkinci yarı ilk 45 dakikanın devamı gibi başladı. Fernandes, Love’ın pasını değerlendirebilse oyun erken kopacaktı. Gol kaçırmada Emre de arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

DÜŞMEYLE VEDALAŞTI

Ev sahibi beraberlik ararken önce Fernandes, sonra Candeias ile farkı 3’e çıkardı. Antep’in son dakikalarda bulduğu 2 gol heyecanı artırmaktan öteye gitmedi.

Sezonun ilk yarısındaki maçı inanılmaz bir geri dönüşle 4-3 kazanan Alanya, deplasmanda 3 puan almayı başardı.

Son 3 maçını 3’er golle kazanan Akdeniz ekibi bence düşme hattıyla vedalaştı.

Yazının Devamını Oku

Portakal çiçeği

3 Nisan 2017
Oba, Alanya'nın merkezinde narenciye, malta eriği ve avakado ağaçlarıyla dolu cennet bir mahalle. Eski adı Oba olan Bahçeşehir Okulları Arena'ya giderken camınızı açınca aracınızın içini portakal çiçeği kokusu dolduruyor. Mutluluk ve heyecan verici, insanı sarhoş eden bir koku.

Son haftalardaki Aytemiz Alanyaspor başarılarıyla aynen portakal çiçeği kokusu gibi taraftarını sarhoş etti. Sahaya koyduğu oyunla da futbolseverlere zevk verdi.

...

İki haftadır 3'er golle gelen 6 puan turuncu yeşillileri tehlikeli bölgeden kısmen uzaklaştırdı. Taraftarı mutlu eden sadece kazanılan puanlar değil, oyuncuların mücadelesi ve kazanma hırsı.

Alanyalı mutlu, takım huzurlu, umutlar zirvede. Ancak tehlike henüz geçmedi.

Kalan 8 maçın 5'i deplasmanda. Hafta sonu Gaziantep deplasmanıyla başlayacak trafiği hatırlayalım.

Alanyaspor-Osmanlıspor

Kayserispor-Alanyaspor

Konyaspor-Alanyaspor

Yazının Devamını Oku

Terim etkiledi

2 Nisan 2017
AYTEMİZ Alanyaspor için Kasımpaşa karşılaşması iki açıdan çok önemliydi.

Birincisi kazanıp son 8 haftaya daha rahat girmek ve farklı hedefleri kovalamak. İkincisi ise hasılatın bağışlandığı Sakaryalı Eymen bebeğin tedavisine katkıda bulunmak.

Bu duyarlı ve örnek davranış nedeniyle Alanyaspor yönetimini kutlamak gerek.

8 oyuncusunu milli takımlara, farklı coğrafyalara gönderen Alanyaspor 1 Nisan şakası yaşamak istemediğini iştahlı başlangıcıyla gösterdi.

8. dakikada sağ kanattan başlayan atak Vagner Love'ın kafasından ağlarla buluştu.

SAHANIN İÇİ SARARDI

Orta saha mücadelesinin izlendiği ilk yarım saatin sonunda küçük bir kıvılcımın yarattığı gerginlik 5 sarı kartı birden getirdi.

Vagner Love'ın göğsüyle attığı gol, turuncu yeşilli futbolcuların hakemin kararına bir isyanıydı.

İkinci yarıya etkili başlayan Kasımpaşa'nın 52. dakikadaki golü heyacanı artırmaktan öte gitmedi. Maça son noktayı Yunan stoper Tzavellas usta vuruşuyla koydu.

Yazının Devamını Oku

Baliç değil Efecan

21 Mart 2017
Maç öncesi sahada Aytemiz Alanyaspor’un yardımcı antrenörü Elvir Baliç ile Bursaspor taraftarları arasında özlem giderme görüntüleri vardı. Sohbetler edildi, hatıra fotoğrafları çekildi.

Bu tablodan etkilendiğini sandığım, son haftaların flaş oyuncusu Efecan Karacan 28. dakikada attığı müthiş şutla futbolseverlere ‘Baliçvari’ bir gol izletti.
Golle birlikte oyunun hakimiyetini tamamen ele geçiren Alanyaspor, Fernandes ve Vagner Love’la önemli fırsatları değerlendiremedi. İleri uç oyuncuları biraz dikkatli olsa maçı erken koparacaklardı.

PENALTIYI PENALTIYLA TELAFİ
Aslında, Bursasporlu futbolculardaki tedirginlik ilk anlardan itibaren kendini gösteriyordu. Uzatma dakikalarında verilen ‘kolay penaltı’ oyuna olmasa da skora eşitliği getirdi.
İkinci yarının başlarında, hakem Ümit Öztürk bu kez de Alanyaspor lehine ‘kolay’ bir penaltı düdüğü çaldı.
Karşılaşmanın, Alanyaspor’un 2-1’lik üstünlüğüyle bitmesi beklenirken sahneye bir kez daha Vagner Love çıktı. Brezilyalı futbolcu neden dünya yıldızı olduğunu gösteren bir vuruşla 3-1 galibiyete getiren güne son noktayı koydu.

ALTIN DEĞERİNDE PUANLAR

Yazının Devamını Oku

Yanıldım, özür dilerim

21 Mart 2017
Aytemiz Alanyaspor Bursa’da sadece 3 puan değil, haftalardır süren gelişiminin ödülünü aldı. Özgüven yükseldi, endişeler yerini umuda bıraktı.Oynanan oyun ve galibiyet, sezon başı “Geldiği gibi gider” diyen spor otoritelerine “Alanyaspor’un maçları keyifle izleniyor. Bu takım düşmez” yorumunu yaptırttı.

Bu hafta iki futbolcuyu özellikle öne çıkarmak istiyorum. Biri Efecan Karacan. Geçen yıl şampiyonluk yarışında takıma büyük katkı yapmıştı. Safet Susic’le birlikte sınıf atladı ve ligin en dinamik orta saha oyuncularından biri oldu. Galatasaray altyapısında yetişen Efecan 27 yaşında futbolunun olgunluk dönemini yaşıyor. 4 sezondur Alanya’da ve bitmek bilmeyen enerjisi ile takımın dinamosu. Güzel futbolunu Bursa’da attığı süper golle süslemesini bildi, alkışı haketti.Alkışlanacak diğer bir isim ise Berkan Emir.28 yaşında, takıma bu yıl Kayserispor’dan katıldı. Alanyaspor’da futbolunu daha da geliştirdi. Sol bek fakiri ülkemizde bir yıldız gibi parlıyor. N’Sacala ile birlikte olağanüstü güzellikler sergiliyor.Bursa’da N’Sacala’nın cezalı olması bile onu etkilemedi. Sol kanadı koridora çevirdi, çok etkili ortalar yaptı.

***
Gelelim tahmin tablosuna. İkinci yarı başlarken Rizespor maçından 1 puan, Trabzonspor deplasmanından 0 puan gelir öngörüsü vardı. Tersi oldu ama iki maçtan 1 puan geldi.26 Ocak 2017’de yayınlanan “20 puan hesabı” başlıklı yazımda yaptığım tahminlere bakalım:Antalya deplasmanından 1, Gençlerbirliği ve Adanaspor maçlarında 3’er puan. Puan alınamayacak maçlar ise Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursaspor. Yani 6 maçta kazanılacak puan 7 demiştim. Antalya’dan puansız dönüldü. Ancak turuncu yeşilli futbolcular 6 maçtan 9 puan çıkartıp beni yanılttılar.Böyle yanılmak mutlu ediyor. Onlar kazansın ben yanıldım delip özür dileyeyim.

***
Trabzonspor, Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarının da bulunduğu ilk sekiz haftalık zor fikstürden az hasarla çıkıldı. Sezon sonu tahminim 38 puan. Şimdiden 28 puana ulaşıldı, oynanacak 9 maç ve daha denk rakipler var. Alanyaspor bunu başarabilecek güce sahip. Milli takım arası bu maratona daha iyi hazırlanabilmek için güzel bir fırsat.

Yazının Devamını Oku

Maraton şimdi başlıyor

13 Mart 2017
Fenerbahçe karşısındaki 30 dakikalık muhteşem oyunun tadı damaklarda kaldı. Böyle bir takıma sahip oldukları için Alanyalılar’ın gurur duyması lazım.

Bugün defansta yaşananlardan değil, güzelliklerden bahsedeceğim.

Teknik Direktör Susiç’in göreve başlaması ve yeni transferlerle birlikte Alanyaspor daha da ilginç oyunlar sergileyen bir takım oldu.
Kısa aralıklarla bazen Barcelona, bazen de amatör kümeden bir takım izliyor gibiyiz
Son maçta sağdan, soldan, havadan Fenerbahçe kalesini ablukaya alan, birbirinden güzel pozisyonlar yakalayan turuncu yeşilli futbolcular, taraflı tarafsız futbolseverin takdirini kazandı.
İlk 20 dakikada skorun 4-0 olması işten bile değildi.
Alanyaspor, ilk 30 dakikada ortaya koyduğu oyunu 45’e, 45 dakikaları da 60’a yükseltebilirse ligde her takımı yener.
Deplasman veya iç saha fark etmez.

Yazının Devamını Oku

ÇÖLDE BİR VAHA GİBİ

11 Mart 2017
TAKIMLAR sahaya, “Öfkeyle değil, saygıyla güzeldir futbol” pankartıyla çıktı. Aytemiz Alanyasporlu ve Fenerbahçeli futbolcular bu duyguyla maça başladı.

Hava, zemin ve atmosfer zevkli bol gollü bir 90 dakikanın müjdesini veriyordu ve öyle de oldu. Müthiş hızlı başlangıç yapan Alanyaspor, Fernandes’in golüyle 1-0 öne geçti.

Çoğunlukla sağ kanatta izlediğimiz Candeias sol kanatta da çok etkiliydi. Emre Akbaba ve Efecan, Başakşehir maçının ikinci yarısındaki mücadelenin devamını sergilediler. 15’te Vagner Love’ın, ardından Fenerbahçe’nin golü ilk yarım saatte heyecanı doruklara taşıdı. Futbol ziyafetine Fernandao’nun verdiği katkıyla ilk yarı 2-2 bitti.

TECRÜBE FARKI

TAKIMLAR ikinci yarıya, ilk 45 dakikanın aksine daha kontrollü bir giriş yaptılar. Eşitliği bozan isim 58. dakikada Aatıf oldu. 62’de Berkan ve Guerrier’in oyuna girmesi ataklara zenginlik kazandırsa da, Alanyasporlu ileri uç oyuncuları skoru değiştiremedi. Kaosla beslenilen futbolumuzda Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşması çölde vahaya ulaşmak kadar huzur verdi.

Maçı tecrübe kazanırken futbolseverler, “Keşke bu oyun bitmese” der gibiydi. Futbol adına güzelleştirdiğiniz gece için teşekkürler Alanyaspor, teşekkürler Fenerbahçe.

Yazının Devamını Oku