Alışveriş Cadısı

Sizin imdat çekiciniz hangisi?

14 Nisan 2013
Korkmayın, bu gördüğünüz, beden algınızla oynayıp sinirlerinizi harap edecek yazılardan biri değil. Bikini diyeti mecburiyetinden bahsedecek değilim.

Hiç birimiz uzaylı değiliz, siz de yalnız değilsiniz. Kadın ya da erkek fark etmez, kışın vücut, ısınmak için yağ tutmaya ihtiyaç duyuyor. Bir de üstüne kısa ve soğuk günlerin getirdiği spora karşı isteksizlik eklenince hepimiz bir parça kilo alıp formumuzdan kaybediyoruz. Zaten kalın kalın giysilerin altına saklandığımız için bu durum kimseyi pek bozmuyor.


Kış kilolarının bir bölümü baharla birlikte ekstra çaba harcamasak bile gidiyor zaten. Ufak bir eforla bedeni yeniden şekle sokmak mümkün. Vücudunuzu nemlendirmek için kullandığınız ürünlerde değişiklik yaparak kozmetikten de yardım alabilirsiniz. Ama 20 yıldır bu ürünlerin pek çoğunu denemiş biri olarak söyleyeyim, hiç biri tek başına mucize yaratmaz.  


Bir de tabii selülit konumuz var. Östrojen hormonu ve kadınların bağ dokusu diziliminin erkeklerden farklı oluşu selülite sebep oluyor. Her kadında az ya da çok selülit olma potansiyeli var. Selüliti olan profesyonel sporcular dahi görüyoruz. Fakat genetik yapınız uygunsa, mükemmel beslenme ve egzersizle selülitsiz kalabilirsiniz. 

 

NASIL SEÇECEKSİNİZ

Yazının Devamını Oku

Tatil alışverişi rehberi

11 Nisan 2013
Kimi rezervasyonunu çoktan yaptı, kimiyse ufaktan tatil hayalleri kurmakta. Erken rezervasyonlar hala devam ediyor. İşte online ödeme sistemi PayPal’dan tatil planlama tüyoları…


1- Ne kadar erken rezervasyon yaparsanız o kadar iyi fiyatlar alırsınız. 


2- Dersinizi çalışın. Tatil ve uçuş için fırsatları görebileceğiniz ve karşılaştırma yapabileceğiniz booking.com.tr, tripadvisor.com.tr, ucuzabilet.com, ekobilet.com gibi siteleri kullanın. Ancak hava yollarının kendi web sitelerini de incelemek için zaman ayırın. Bazı havayolu şirketleri indirim fırsatlarını sadece kendi sitelerinde yayınlıyorlar. Tatilsepeti.com gibi uçak ve tatil paketini birlikte satın alabileceğiniz siteler de hem geniş seçenek hem de daha avantajlı fiyatlar sunabilir.   

 

3- Tatil gününde uçun. Örneğin Cumartesi sabahına ya da bayram tatilinin ilk gününe bilet alırsanız bir kaç yüz lira kar edebilirsiniz. 

 

Yazının Devamını Oku

Siyasetçiler de Alışveriş Cadısı’nı okumalı

4 Nisan 2013
Ak Partililer yeni fark etmiş amasinyal kesen kumaşlar 10 yıldır var.

Bugün gazetemizde Ak Partililer’in yasadışı telefon dinlemelerine karşı aldığı önlemle ilgili bir haber var. Telekulaklara karşı ‘sinyal kesici bez’ önlemi geliştirmişler. Bazı bakan ve parti yöneticileri ile milletvekilleri, sinyal kestiği testlerle de saptanan bu bez telefon kılıflarını kullanmaya başlamış.
Şimdi tabii burada ‘sinyal kesici bez’ denen şey, kaç yıldır kullanılan, sürekli yeri marifetleri çıkan akıllı kumaş teknolojisi. Ak Partililer’in kullandığı kumaşlar Denizli’den geliyormuş. Partili Zeyit Aslan kılıfları test etmiş, “Denedim, gerçekten de sinyali kesiyor” demiş.

 

Keşti siyasiler politika ve ekonomi sayfalarından başlarını biraz kaldırıp Alışveriş Cadısı da okusalar. O zaman akıllı kumaşların, neredeyse 10 yıldır kendilerine bu fırsatı tandığını bilir, önlemlerini çok daha önceden alırlardı.

 

 

Yazının Devamını Oku

Fırsatları Kaçırmayın

31 Mart 2013
Bu fırsatlar kaçmaz,Avm’lerde neler oluyor

 

 

 

VİTRİNDE GÖRDÜM

 

Bavula Orkide atın

 

Bahar ufak ufak yüzünü göstermeye başlayınca, seyahatle ilgili ürünler vitrinlerde kendine daha ön sırada yer bulmaya başladı. Bu rengarenk sempati güzeli, Karınca Design’ın “Orkide” koleksiyonundan. Seyahat tipi bir saç kurutma makinesi. Fiyatı 39 lira. Karınca mağazalarından ya da internetten alabilirsiniz. Mağazalar İstanbul Kanyon, Beyoğlu Tünel, Ankara Panora ve Armada, İzmir Agora ile Bursa Korupark’ta.

 

  

 

 

 

 

HAFTANIN SİTESİ

 

 

 

 

Pembe Gardırop

            

 

Bavula Orkide atın

 

Yazının Devamını Oku

Stil ve güzellikte hayat kurtaran uygulamalar

28 Mart 2013
Akıllı cep telefonu veya tablet bilgisayarınıza yüklediğiniz bir iki uygulama ile gardroptan saça, makyajdan aksesuvara stil ve güzelliğinizi garanti altına alabilirsiniz. İşte en iyilerinden bir kaçı.

YOUR HAIR & MAKE UPDünyanın en iyi, şöhretlerle çalışan makyaj sanatçısından üçü; Karen Kawahara, Joanna Schlip ve Lutz Wesemann’ın hazırladığı bir rehber. Siz de Hollywood ünlüleri gibi görünebilirsiniz. Verdiği direktifleri uygulamanız yeterli. Sadece en yeni değil, saçınıza, yüz şeklinize ve cildinize en uygun malzemeleri ve stili seçmenizi sağlayacak. Herhangi bir kozmetik markasını dayatmıyor, reklamını yapmıyor.

MIRRORSayısız ‘ayna’ uygulamasından biri. Özelliği yaptığınız makyajın farklı ışıklar altında nasıl görüneceğini de göstermesi. Telefon veya tabletin kamerasını ayna gibi kullanıyorsunuz. Diyelim ki makyajı yaparken kapalı bir alandasınız ama tüm gün açık, güneşli bir yerde olacaksınız. O ortamda nasıl görüneceğinizi bilmek elinizde.

FEATHER REPORTYağmurlu havada bez Converse, güneşli günlerde şemsiye ile çıkan, giydiklerini hava durumuna uyduramayanlardan mısınız? İşte sizin uygulamanız. O andaki hava durumuna uygun kıyafetleri öneriyor. Tüm sezon boyunca seçimlerinizi saklayıp favorilere ekliyor. İsterseniz irtifa ya da gidilecek yer gibi ek seçenekler ekleyip geliştirebilirsiniz.

GO TRY IT ONSaatlerce hazırlanıp giyindiniz ama tam da emin değilsiniz. Sorun değil, hemen ikinci, üçüncü, dördüncü fikirleri alabilirsiniz. Go Try It On, bir stil sosyal ağı. Hazırlanıp fotoğrafınızı yüklüyorsunuz, diğerleri fikirlerini, tavsiyelerini yazıyor.

CLOTH

Yazının Devamını Oku

İnsan alışverişte neden gerilir

25 Mart 2013
Benim liste aşağıda. Eminim sizin de başınızdan geçen hikayeler vardır. Paylaşın, rahatlarsınız.

Alışverişin depresyona iyi geldiği söylenir. Ama bazen alışverişin kendisi depresyona sokabilir de. Hadi abartmayalım ama, keyfiniz yerindeyken girdiğiniz bir alışveriş merkezinden yay gibi gerilmiş çıktığınız mutlaka olmuştur. Sebebi şunlardan biri olabilir mi?


-Mağazada çalan bangır bangır müzik: Hele de sürekli tekrarlayan tekdüze ritmlerden oluşan tekno müzikse sersemletici etkisi büyük. Ambale olup saçma sapan alışveriş yapabilir ya da arkanıza bakmadan kaçabilirsiniz. Kalıcı etkisi olmamakla birlikte insanı kötü gerer.


-Kapıdan girer girmez taaruza geçen satış görevlisi: Bırakınız bir etrafa bakalım, bir nefes alalım. Mecbur muyum suç işlemiş gibi hemen “Aradığım bir şey yok sadece bakıyorum” demeye? Ben kendimi tekrar etmekten sıkıldım, siz ürkütmekten sıkılmadınız.

Yazının Devamını Oku

Biz de bu mankenlerden istiyoruz

22 Mart 2013
Åhléns, İsveç’in en ünlü katlı mağazalar zincirlerinden biri.

Neredeyse her şehirde bir şubesine rastlarsınız. Sırf başkent Stockholm’de 20’ye yakın mağazası var. Moda, kozmetik, ev eşyası ve kültür ürünleri satar.
Åhléns’in şöhreti birkaç gün önce ülke sınırlarını aştı, taa Amerika’larda konuşulmaya başlandı. Nedeni, iç çamaşırı reyonunda kullandığı ‘gerçeğe yakın’ iki vitrin mankeni.  


Malum, mağaza vitrinlerinde gördüğümüz mankenler, üzerlerinde gerçek insanlar için üretilmiş giysiler olsa bile gerçek insan ölçülerinde olmazlar. Normalden daha uzun ve daha incedirler. Yani vitrinde duran bir mankeni sokakta yürürken görseniz, Avatar’lar istilaya geldi sanabilirsiniz.      


Åhléns’in üzerlerinde bir çift çorap ve iç çamaşırı ile sergilediği iki manken ise normal boyda ve kiloda. Kış boyunca hepimiz gibi biraz yağ tutmuş, hafif göbeklenmişler gibi.


Yazının Devamını Oku

Bugün bu garajda buluşalım

17 Mart 2013
Siz de “Giyinmek sanattır” diye düşünüyorsanız, 17 Mart Pazar günü mutlaka bizimle olun. Biz nerede miyiz? İstanbul Nişantaşı’ndaki Juno’da.

Alışveriş ile sanat herhalde bu kadar iç içe olamazdı. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV)nin, trendsetter karakterleri, bir garaj satışı düzenliyor. Bu onların uzun zamandır akıllarında olan bir fikir, herkes bir araya gelip 200 parça toplanınca, hadi artık demişler.

 

 

 

 

Juno ise Mim Kemal Öke Caddesi’nin en sıcak mekanlarından biri. Sanatçı dostu bir buluşma noktası. İki haftada bir yeni sanatçıların eserleri oluyor duvarlarında. Yemek yerken baktığınız eseri beğenirseniz, satın alıp gidebiliyorsunuz. 

 

Yazının Devamını Oku