HABER

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yarın burada tarihi bir törene şahitlik edeceğiz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyet'inin ilan edildiği Meclis'te CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Kurtulmuş, "Yarın burada tarihi bir törene şahitlik edeceğiz. O ilk gün alınan karar metnini de beraber ayağa kalkarak, alkışlarla okuyacağız" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyet'inin ilan edildiği Meclis'te CNN TÜRK'te "Hafta Sonu - Cumhuriyet Özel" programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

İşte TBMM Başkanı Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Yakın tarihimizde en önemli olayların yaşandığı bir bina. Cumhuriyetin ilan edildiği bu Meclis binasında yayın yapmakta büyük bir onur duyuyorum. İnşallah Cumhuriyetimiz ikinci asrında gücü tesirli bir Türkiye olarak anılacaktır. 1 asır geride kaldı ama nice yoksunluklar nice yoksulluklar tarihten aldığımız güçle yükselerek devam ettik. Burası Meclis'ten önce Osmanlı Meclisi Mebusan'ı olarak faaliyet göstermiş.

Yarın burada tarihi bir törene şahitlik edeceğiz. O ilk gün alınan karar metnini de beraber ayağa kalkarak, alkışlarla okuyacağız. Milletimizin çok önemli bir coşkunun yaşandığı dönemdeyiz.

"CUMHURİYET KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL"

Bu sene yıldönümü çok özel bir yıldönümü. Sanki birileri çok Cumhuriyetçi, birileri de az Cumhuriyetçi algısını şiddetle reddetmek lazım. Cumhuriyet bizim için bir hayat tarzına dönmüştür. Niye insanlar evlerine dükkanlarına bayrak asıyorlar, bu kazanımı benimsedikleri için asıyorlar. Cumhuriyetçi olmak kimsenin tekelinde değildir. Bu tür zaman zaman da maksadını aşan ifadeleri doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler