HABER

Müzakerelerden adım adım barışa: Yakın zamanda imzalanabilir

Rusya-Ukrayna savaşı 18'inci gününde devam ederken, Kiev ile Moskova’nın ülkede barış ve ateşkes amacıyla oluşturduğu müzakere heyetinde yer alan Leonid Slutski'den tüm dünyanın beklediği gerilimi azaltacak açıklama geldi. “Müzakerelerde ilerleme kaydediliyor" diyen Slutski, "Yakın zamanda anlaşmalar imzalanabilir” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Belarus’ta Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4’üncü turunun kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor. Rus Müzakere heyetinde yer alan Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutski, bugüne kadar gerçekleşen görüşmelerde ilerlemeler kaydedildiğini aktardı.


"ANLAŞMALAR İMZALANABİLİR"

Slutski, “Müzakere heyetlerinin ilk toplantısına kıyasla Moskova ve Kiev bir sonuca ulaşma konusunda belirli bir ilerleme kaydetti. Kişisel beklentilerime göre bu ilerlemeler önümüzdeki birkaç gün içinde her 2 tarafın toplantısında imzalanmış anlaşmalara dönebilir. Taraflar arasındaki anlaşmalar birçok insanı kurtarmaya yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler