HABER

Marmara'da batan geminin kayıp 5 mürettebatı için balıkçı teknesi arama yapıyor; DHA o çalışmaları görüntüledi

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürerken, SAS komandolarının yanı sıra bölgedeki balıkçılar da çalışmalara dahil edildi. Arama faaliyetlerini desteklemek üzere Bursa’nın Karacabey ve Balıkesir'in Bandırma ilçelerindeki limanlarda bulunan 13 balıkçı teknesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın koordinesinde su üstü araması başlattı. DHA ekibi de balıkçı teknesiyle açılarak o çalışmaları görüntüledi.

HARİTA ÜZERİNDE ANLATTILAR

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da Karacabey Yeniköy Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek 'BATUHAN A' isimli ticari gemideki mürettebatı arama kurtarma faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Çalışmalarla ilgili harita üzerinde değerlendirme yapılırken, Vali Demirtaş, "Kaybolan mürettebatın kurtarılması için denizden, karadan ve havadan koordineli bir şekilde arama kurtarma çalışmaları sürmekte olup, bu zorlu süreçte ekiplerimiz, devletimizin tüm imkanlarıyla çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

1 MÜRETTEBATIN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI: SON GÖRÜNTÜLERİ ÇEKMİŞTİ

Batan kargo gemisinin kayıp mürettebatından 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı. Marmara Denizi açıklarında batan ‘BATUHAN A’ isimli ticari geminin makine dairesinde, olaydan 6 gün sonra cenazesi bulunan mürettebatın, yağcı Hüseyin Tutuk olduğu belirlendi. Cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürülen Tutuk, ailesine gönderdiği son görüntülerde, geminin su aldığını söylemiş ve o anları kayıt altına almıştı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler