HABER

Marmara ve Ege'de fırtına alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü "turuncu" ve "sarı" kod uyarısında bulundu. İzmir'in de aralarında olduğu 15 ilde kuvvetli rüzgar ve kuvvetli yağış bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de bu hafta beklenen sağanak yağışlara dikkat çekip, "Şiddetli yağış ve güneyli fırtına su baskınlarına çatı uçmalarına ağaç devrilmelerine denizdeki teknelerin hasar görmesine soba zehirlenmelerine neden olabilir" uyarısında bulundu.

Bugün birçok ilde kuvvetli rüzgar ve kuvvetli yağış etkili olacak. Meteoroloji yayımladığı haritayla 6 kenti turuncu, 9 kenti de sarı kodla uyardı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumunda son durumu paylaştı. Prof. Dr. Şen, "Bugün batı bölgelerinde güneyli akışlardan dolayı sıcaklıklar yükselecek. İstanbul öğleden sonra sağanak yağışlı 14 C İzmir sağanak yağışlı 17 C. Bu sistem doğuda etkili olmayacak yanı anadolunun doğusunda hala kuraklık devam ediyor. Bugün (Salı) öğleden sonra ve Çarşamba günü Çanakkale, Balıkesir, Edremit, İzmir, Manisa, Aydın Antalya ve Muğlada şiddetli yağış ve güneyli fırtına su baskınlarına çatı uçmalarına ağaç devrilmelerine denizdeki teknelerin hasar görmesine soba zehirlenmelerine neden olabilir." ifadelerini kullandı.

Bugünden itibaren batıdan başlayarak yurt genelinde alçak basıncın etkisini göstereceğini belirten Prof. Dr. Şen, "Bu sistem Salı öğleden sonra ve Çarşamba günü Çanakkale, Balıkesir, Edremit, İzmir, Manisa, Aydın Antalya ve Muğlada şiddetli yağışlara neden olacak. Bu illerde yağış anında rüzgar tam fırtınaya dönüşecek." ifadelerine yer verdi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler