HABER

Kılıçdaroğlu ile İnce görüşmesi sonrası kulislerde konuşulan son bilgiler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile dün görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşmede İnce'ye adaylıktan çekilmesiyle ilgili bir teklifte bulunmadı. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesiyle ilgili kulis bilgilerini aktardı. Canova, "Cumhurbaşkanı adayı olarak kendine yakıştırmadı deniyor. Siyasette 24 saat uzun, Her şey olabilir, hiçbir şey de olmayabilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi Memleket Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na, CHP grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de eşlik etti. İki liderin basına kapalı olarak gerçekleşen toplantısı 1 saat sürdü. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesiyle ilgili detayları canlı yayında aktardı...

KILIÇDAROĞLU NEDEN BİR TEKLİFTE BULUNMADI?

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova şu ifadeleri kullandı:

"Süreç bitti diyemeyiz. 24 saat siyasette uzun deniyor. Bugün 17.00'ye kadar bir süreç işleyebilir. CHP cephesinden yansıyanlara baktığımda, "Çok nezaketli geçti. Birbirlerine 'Sayın Genel başkan' diye hitap ettiler. Gerginlik olmadı aksine eski günler yad edildi" deniyor.

Kılıçdaroğlu'nun diğer partilerle yaptığı görüşmeler gibi 6'lı masanın ortak politikalar metnini adaylaşma sürecini anlattığı, İnce'ye adaylığı konusunda veya herhangi bir teklif gibi anlaşılacak en ufak bir imada dahi bulunmadığı söyleniyor. "Bunu kendine yakıştırmadı" deniyor. Hatta sonrasında Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına bir cumhurbaşkanı adayının cumhurbaşkanlığını kendini layık gören birinin bir başka cumhurbaşkanı adayı ile pazarlık edebileceğinin düşünülüyor olmasına şaşırıyor ve "Üzülüyorum" dediği ifade edildi.

Şu an üzerinde anlaşılmış bir şey yok. "Pazarlık yok" dense de CHP cephesinden "Siyasette 24 saat uzun. Liderlerin bıraktığı yerden her şey olabilir. Hiç bir şey de olmayabilir" mesajları da veriliyor.

Akşener'in "Dayatma var" diyerek masaya dönmediği, sert açıklamalar yaptığı, "Artık her şey bitti" denilen noktaya gelindiği bir süreç yaşandı. O süreçte tam da bitti denilen yerde temas başlamış ve 6'lı masa toplantısına saatler kala konu çözüme kavuşturulmuştu. Bu kez sonuç almak biraz daha zor görünse de mucizeyi zorlayacağız yaklaşımı var. "Her şey bitti" denmiyor.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ile konuştum. Mevlüt Dudu da dünkü görüşmede 1 saatlik bir sohbet olduğunu ama seçim sürecine ilişkin ne bir işbirliği önerisi ne da başka birşey konuşulmadığını ima bile edilmediğini vurguladı.

BUGÜN BİR TEMAS OLUR MU?

"Peki, bugün bir temas teklif olur mu?" soruma Dudu, "Böyle bir beklentimiz yok. Dünkü görüşmeden sonra da böyle bir ortam oluşmadı. Yine de bugün bir teklif gelirse partinin yetkili kurulları değerlendirir" dedi.

Bugün saat 17'ye kadar süre var. Eğer çekilme olmazsa adaylıklar kesinleşecek ve yarın da pusuladaki yer için kura çekilecek. Elbette seçime kadar her adayın çekilme seçeneği var ama bugün 17.00'den sonraki çekilme kararları pusulaya yansımayacak. Orada aday olarak görünecek. Zaten CHP'nin de bu ziyareti öne çekme nedeni buydu. O yüzden nezaket ziyareti söylemi bu noktada inandırıcı bulunmuyor.

Ve sonuç itibariyle iki partideki görüşmeye ilişkin atmosfer olumlu yüksek bir tansiyon yok hatta Muharrem İnce'nin "Hoş geldiniz, güle güle" demesi için CHP tarafı "Kötü düşünmedik" diyor. İnce de zaten "Geçmiş ile hesaplaşmak derdim yok geride kaldı, niyetim sarih" mesajı verdi.

Şimdi Ankara'da tüm dikkatler buna çevrildi. Edindiğim bilgilere göre Muharrem İnce bugün kampanya hazırlıkları için toplantı halinde olacak. Başka programı yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da basına açık bir programı görünmüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler