HABER

Karadeniz'de şiddetli yağışlar... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'da açıklama yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen yağışlar nedeniyle 14 kente sarı, 2 kente ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışlar nedeniyle Samsun'dan beş ilçede, Kastamonu'nun İnebolu, Sinop'un Türkeli'nde eğitime 2 gün ara verilirken Ayancık ve Erfelek ilçelerinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Öte yandan Samsun ve Amasya'da etkili olan sağanak yağış sonucu iki kişi hayatını kaybetti. Samsun'da açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Turuncu uyarı verildi. Samsunlu hemşerilerimden dikkatli olmalarını bekliyorum. Saat 16.50 sıralarında Amasya'da piknikte olan vatandaşlarımızın içinde bulunduğu araç sele kapılmıştır. 3 kişinin içinde bulunduğu araçta 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 1 vatandaşımız kurtarılmıştır, 1 vatandaşımızın da arama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir ve Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Burdur, Isparta, Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli, Kastamonu'nun kuzeyi, Sinop un çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMALAR

Samsun'da açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Özellikle Samsun'a geldim. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden teyit aldık. Turuncu uyarı verildi. Samsunlu hemşerilerimden dikkatli olmalarını bekliyorum. Sinop Ayancık'ta Yeniçam mevkiinde dere taşması meydana geldi. Herhangi bir can kaybı olmamıştır. Ayancık ilçesi Kestanelik köyünde mahsur kalan 8 vatandaşımız güvenli bölgeye alınmıştır. Sinop merkeziyle karayolu ulaşımı açık durumdadır. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması belediye gayret göstermektedir. Çankırı Karabük Bartın Zonguldak Bolu ve Düzce elindeki araçların çalışmalara destek vermesi için AFAD tarafından gerekli organizasyon yapılmıştır. Kastamonu'da 1,5 günden beri yoğun yağışlar Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde etkili olmuştur. Can ve mal kaybı olmamıştır. Bozkur'ta ulaşım aksama olmuştur. Kastamonu'da 38 köy yolu ulaşıma kapalı olup ilçelere ulaşım sağlayan ana arterlerde bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bakan yardımcım İsmail Bey'i oraya gönderdim. Orada güzel tedbir alınmıştır. Amasya'da aynı saatlerde başlayan yağış Amasya-Erzincan Karayolu'nun 20. km sınırında meydana gelen sel nedeniyle ulaşıma kapanmıştır. Karayolu ekiplerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda yol tek yönlü olarak ulaşıma açılmıştır. Yarından itibaren tamamen açılacak. Saat 16.50 sıralarında Amasya'da piknikte olan vatandaşlarımızın içinde bulunduğu araç sele kapılmıştır. 3 kişinin içinde bulunduğu araçta 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 1 vatandaşımız kurtarılmıştır, 1 vatandaşımızın da arama çalışmaları devam etmektedir. AFAD başkanımız şu anda orada. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler