HABER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le Ukrayna savaşı ve ikili ilişkileri görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın telefonda Putin'le Ukrayna savaşı ve ikili ilişkileri görüşecek.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın gündeme dair konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Savaşın üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen savaş devam ediyor. Çalışmalarımızı devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın Putin ile bir telefon görüşmesi olacak. Savaşı önlemek için müzakereler için gücümüz birleştirelim. İki tarafla da konuşabilen bir ülke olarak Türkiye rol almaya hazırdır. Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya ile Batı arasındaki savaştır. Binlerce insan ölmeden barış müzakereleri üzerinden çalışalım.

Küresel güvenlik alanını nasıl oluşturabiliriz, gelin odaklanalım. Ermenistan ile normalleşme sürecini başlattık. Bölgede barış, istikrar ortamını inşa edelim. Ermenistan’ı ekonomik olarak da nefes aldıracaktır. Türkiye ekseninin diplomasi liderlik bahsi önem arz ediyor. Batı merkezli paradigma çözüm üretemiyor.

'İmralı ile görüşme oldu' iddiası dün ortaya atıldı, bunun açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim. Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Buradan bir netice almaları mümkün değil böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler