HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İMECE uydusunun uzaya fırlatılmasına ilişkin videomesaj

Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzay yolculuğu başladı. İMECE saat 9.47'de uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İMECE'nin uzaya fırlatılma törenine videomesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak" dedi.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE, ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngesine fırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fırlatma sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Aziz milletim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün sizlere müjdeli bir Haber vermenin daha bahtiyarlığını yaşıyorum. Deprem afetiyle sarsıldığımız zor bir dönemde uzayda ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz. İMECE uydusunu sabahın erken saatlerinde uzaya uğurladık. Bütün aşamalarında emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Jeopolitik rekabetin sadece dünyada değil Uzayda da devam edeceği anlaşılıyor. Şu anda birçok gelişmiş ülke stratejik önemde gördüğü uzay alanında yatırım yapıyor.

Son 20 yılda yaptığımız yatırımlara ilaveten mili uzay programını ilan ederek adeta hedeflerimize koşmaya başladık. Milli Teknoloji hamlemizin meyvelerini toplamaya başladık. Uzman mühendislerimiz yetenekli bilim insanlarımız ve TEKNOFEST gençliğiyle sağlam bir birilime sahibiz. İMECE ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak. Yerli ve Milli uydumuz İMECE'nin hayırlı olmasını diliyorum.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler