HABER

Bakan Soylu: “Eylül ayında bir Türkiye tatbikatı yapacağız”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Küresel bir araştırmaya göre, Türkiye'nin doğal afetlere maruz kalma riski ölçüldü. Bu risk Türkiye için 11, 81'den 12,57 ye yükseldi. Bizim doğal afetlerle karşı karşıya kalma riskimiz ülke olarak yükselmiştir" dedi.

Trabzon'unVakfıkebir ilçesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), tarafından 'Sel- taşkın tematik tatbikatı' düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da izlediği tatbikatta olası sel ve taşkınlarda kriz merkezi oluşturuldu. Tatbikatta ilk kez denenen teknik sistemler ve alanlar tanıtılırken, kurtarma senaryolarına denizden, karadan ve havadan destek verildi. Tatbikatta Fol Deresi'ne düşen bir araç içerisinden arama-kurtarma çalışması yapılırken, binada mahsur kalanlar da kurulan teleferik sistemi ile güvenli alana indirildi. Helikopterlerin de havadan destek verdiği tatbikatta, 300 araçla, 1400 personel görev aldı.

'TÜRKİYE BİR AFET BÖLGESİDİR'

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022 yılını deprem tatbikat yılı olarak ilan ettiklerini ve farklı temadaki birçok önemli tatbikata da katılmaya çalıştığını söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler