HABER

Akşener masaya döner mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından ‘5’li Masa’ olarak yola devam kararı alan Millet İttifakı’nın toplantısına artık birkaç saat var. Geceden beri siyasetin diplomasisi işliyor. Masadaki partilerle İYİ Parti arasında temas var mı? Akşener masaya döner mi, son durum ne? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova kulis bilgilerini aktardı...

İşte CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın aktardığı kulis bilgileri:

Bir uzlaşma ihtimali var. Ankara'da kulisler çok hareketli. Taraflar arasında bir teklif alışverişi var. Sabaha kadar iki partinin kurmayları uyumadı, bunu da söyleyebilirim. Çalışmalar devam ediyor. Henüz İYİ Parti'den taraflara net bir yanıt verilmediği için tam olarak iş çözüldü bitti diyemeyiz. Ama kulislerde konuşulanları anlatacağım şimdi. Bunlar ne kadar gerçekleşir ne kadar gerçekleşmez bir iki saat içinde öğreneceğiz.

Dün geceden beri yoğun bir Trafik var CHP'den İYİ Parti'ye giden bir teklif var. Bu teklif büyük ihtimalle şöyle: 'Tamam biz 5'li masa olarak oturalım, Kılıçdaroğlu'nun adaylığında yürüyelim. Siz ittifak zemini içerisinde ayrı bir aday çıkararak çoklu adayla seçime gidelim, 2. turda muhalefetin adayına destek verelim.'

"BÜYÜK BİR SÜRPRİZ BEKLENİYOR"

Böylece bugüne kadar altına imza atılmış ve İYİ Parti'nin de sıklıkla 'masadan kalksak bile imza attığımız her şeyin arkasındayız' mesajını verdiği o metinler de geçerliliğini sağlasın.

Şimdi bu bir ayak. Bu olabilir ama çok daha büyük sürprizlerden bahsediliyor. Ne büyük sürprizler biraz onları kovalamaya çalıştım. Kulislerde konuşulanları aktaracağım. Bunlar dediğim gibi birkaç saat sonra değişir mi, başka bir şeye evrilir mi? Göreceğiz. Bir yol haritası var malum. Bugün aday kimse bu haritayla birlikte açıklayacak. Kendi ağzından açıklayacak ve o haritada olası kazanmaları durumunda hükümetin nasıl olacağı da yazacaktı. Genel Başkan yardımcılarının, başkan yardımcısı şeklinde görev almaları planlanıyordu. İYİ Parti'nin itirazları vardı. Benim öğrendiğime göre farklı bir formül öneriliyor. Başkan yardımcılıkları konusunda ve büyük ihtimalle öyle bir isim teklif edildi ki bu Meral Akşener olamayabilir ama Akşener'in de olabilir diyeceği bir isim başkan yardımcılığına önerilmiş vaziyette diyebilirim.

Şimdilik bu kadarını söyleyelim. Hala karşılıklı görüşmeler devam ediyor. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler