HABER

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Ülkemiz, Avrupa'nın en fazla sismik gözlem ağına sahip ülkesi

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası İstanbul depremiyle ilgili hazırlıklarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara Bölgesi’nin deprem aktivitelerini 7/24 izlendiğini anlatan Tatar, 'Şu anda bölgede 262 civarında deprem gözlem istasyonumuz var. Bunlara ilave olarak yine hem Marmara'nın doğusunda, hem Marmara'nın batısında Derinkuyu diye adlandırdığımız sismometre cihazlarımız var.' dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin ardından gözler yeniden İstanbul'a çevrildi. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, kurum olarak İstanbul'da yaptıkları çalışmalı anlattı. Olası bir depremde müdahale ve tahliye konularının önemine değinen Tatar, “İstanbul'da 1999 depreminden sonra deprem riskinin arttığını söylemek mümkün.

İstanbul özelinde olası bir depreme karşı hazırlık çalışmaları yapılırken, devletimizin tüm kurumlarının yaptığı gibi AFAD da kendi sorumluluk alanı içine giren konularda İstanbul'la ilgili bütün çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu işin biliyorsunuz birkaç farklı ayağı var. Bunlardan birisi müdahale ayağı, bir diğeri tahliye konusu çok önemli.

İstanbul için özellikle tahliye planlarının çok sağlıklı ve uygulanabilir, sahada karşılık bulacak bir şekilde olması gerekiyor. Bu konuda AFAD İstanbul İl Müdürlüğümüz bünyesinde bütün paydaşlarımızla birlikte özellikle Türkiye Afet Müdahale Planı'na paydaş olan tüm kurumlarımızla birlikte bu çalışmalar yoğun şekilde yürütülüyor” ifadelerini kulandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler