HABER

Abdülhamid Han sefere çıktı: Birkaç ay içinde güzel haberleri alabiliriz

Dünyada sadece 5 tane olan ve birisi de Türkiye'de bulunan Abdülhamid Han Gemisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefe doğru yol almaya başladı. Akdeniz'de doğal gaz arayacak olan gemiye ilişkin Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Şenay Yalçın önemli bilgiler verdi. Yalçın "Fazla değil birkaç ay içerisinde güzel haberleri alabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Türkiye'nin derin denizlerde kısa sürede elde ettiği başarı dünyanın gündeminde. Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük Doğal Gaz rezervinin yanında çeşitli kuyularda sondajlar devam ediyor.

Bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla dünyada sadece 5 tane olan ve üstün teknolojik özelliklere sahip Abdülhamid Han Sondaj Gemisi Mavi Vatan, Akdeniz'e uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han'ın Gazipaşa'nın 55 kilometre açığında sondaja başlayacağını söyledi.

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Şenay Yalçın "Cumhurbaşkanı ifadesiyle Gazipaşa'nın 55-60 kilometre güneyinde Mavi Vatan sınırları içinde Yörükler 1'de sondaja başlayacak. Bu yerin seçilmesi tesadüf değil. Bu alanlarda gerek Barbaros Hayrettin Paşa gerekse Oruç Reis sismik araştırmalar yapmıştı" dedi.

Yalçın sondaja ilişkin olarak "Fazla değil birkaç ay içerisinde güzel haberleri alabileceğimizi düşünüyorum" ifadesini de kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler