HABER

ABD’de kalkış sırasında uçağın motor kapağı koptu

Havacılık devi Boeing uçuş sırasında gövdesinden parça kopan 737 Max 9 tipi uçakla ilgili yaşanan güvenlik krizinin ardından yeni bir sorunla karşı karşıya. Dün Southwest Airlines'a ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının kalkış sırasında motor kapağı düştü ve kanatlardan birine çarptı.

Bir süredir adı güvenlik krizleriyle anılan Amerikan havacılık devi Boeing, yine akılalmaz bir olayla dünya gündemine oturdu.

Ocak ayında Boeing 737 Max tipi bir yolcu uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra kapısının kopması ile başlayan sorunlar zinciri şimdi de motor kapağı düşen uçakla devam ediyor.

Şirket yakın zamanda yaşanan kazanın ardından büyük bir güvenlik kriziyle karşı karşıya kaldı ve üst düzey yönetiminde önemli görev değişiklikleri açıkladı. Şirketin CEO'su Dave Calhoun 2024 sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu. Ancak sorunlar yapılan radikal değişikliklere rağmen devam ediyor...

KALKIŞ SIRASINDA MOTOR KAPAĞI DÜŞTÜ, ACİL İNİŞ YAPTI

Pazar günü yaşanan son kazada, Southwest Airlines'a ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının kalkış sırasında motor kapağı düştü ve kanatlardan birine çarptı.

Denver Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan uçak bir süre havada kaldıktan sonra geri dönerek acil iniş yaptı.

İÇİNDE 135 YOLCU 6 MÜRETTBAT VARDI

135 yolcu ve 6 mürettebatın güvenli bir şekilde yere indiği ve herhangi bir yaralanma olmadığı duyuruldu.

‌ABD Federal Havacılık Otoritesi konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıklarken uçağın 2015 yapımı olduğu öğrenildi.

Uçağın içindeki yolcular başka bir uçağa alındılar ve 3 saatlik gecikme sonrası yolculuklarına devam ettiler.

YOLCULAR O ANLARI DAKİKA DAKİKA KAYDETTİ

9 yaşındaki uçakta yaşanan panik anları uçağın içindeki yolcular tarafından dakika dakika kaydedildi. Sosyal medyaya düşen görüntülerde uçağın motorunu kapatan parçanın rüzgarda dalgalandığı görülüyor.

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bilgilere göre geçtiğimiz ay mürettebatın motor sorunları bildirmesi üzerine başka bir Southwest 737 uçuşu iptal edildi. Diğer iki 737 de motor sorunları yaşadığını rapor etti.

CİVATA SKANDALI

Ocak ayında Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçuşunu yapan 737 Max 9 tipi uçağın gövdesinden bir bölüm, kalkıştan kısa bir süre sonra koparak düşmüş, uçakta delik açılmıştı.

Olayın ardından ABD'deki havayollarının kullandığı 171 Boeing 737 Max 9 tipi uçak, incelemeden geçirilmek üzere hangara çekildi. Başta Alaska ve United Havayolları uçuşları olmak üzere, yüzlerce uçuş iptal edildi.
Yapılan incelemeler sonrası uçağın kapısını gövdeye kilitlemek için kullanılan dört ana cıvatanın eksik olduğu ortaya çıktı.

Boeing, ön rapora yanıtında kazanın sorumluluğunu üstlendi.

ABD medyası geçtiğimiz günlerde Boeing şirketinin Alaska Havayolları şirketine 160 milyon dolarlık bir tazminat ödemesi yaptığını duyurmuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler