Yeni iPhone'ların antenleri de farklı olacak!

Güncelleme Tarihi:

Yeni iPhoneların antenleri de farklı olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 10:08

Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2019'da çıkacak iPhone'ların farklı türde anten teknolojileri kullanacağını söyledi. İddiaya göre yeni anten, Apple'ın 2020'de 5G'li iPhone üretme planlarına yaklaşırken daha iyi bir performans sunacak.

Haberin Devamı

9to5Mac'e göre antende likit kristal polimerden Modified Pi antenlere geçiş yapılacak. Burada amaç, verim oranını iyileştirmek ve üretim sürecini basitleştirmek, böylece iPhone'un üretimini zamanında yapabilmek. Anten değişikliğinin çağrılarda veya veri transferinde büyük bir fark oluşturmayacağı söyleniyor. 2019'un iPhone'ları her zamanki gibi altı antenle gelecek, ancak Kuo'ya göre Apple, bu antenleri daha ucuza tedarik edebilir.

Yeni iPhoneların antenleri de farklı olacak

Apple'ın son çıkardığı iPhone Xs, Xs Max ve XR modellerinde altı adet LCP (Sıvı Kristal Polimer) anten yer alıyor. Ancak Kuo'ya göre şirket önümüzdeki yıl bunun yerine LCP ve MPI (Modifiye Poliimid) teknolojisini kullanacak.

Apple'ın yeni iPhone'larda dört MPI anten ve iki LCP anten kullanmayı planladığı belirtiliyor. Anten teknolojisinin değişmesinin son kullanıcıya nasıl yansıyacağı belli değil ancak herhangi bir fark olmayacağını umuyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!