Windows 10'da güncelleştirmeler nasıl kapatılır?

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da güncelleştirmeler nasıl kapatılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 10:45

Windows 10, her güncelleme geldiğinde otomatik olarak güncelleme dosyasını indirir ve güncelleme işlemi başlar. Bu durum internetinizin yavaşlamasına sebep olabilir. İşte bu güncelleştirmeleri kapatmak için yapmanız gerekenler...

Haberin Devamı

Windows'un daha önceki sürümlerinde bu işlemi denetim masasından kolayca yapabiliyordunuz. Ancak Windows 10'da güncelleştirmeleri kapatma biraz daha farklı. Güncelleştirmeleri kapatmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden ilki "Hizmetler" uygulamasını kullanılarak yapılıyor.

İlk önce arama kısmına "hizmetler" veya "services" yazıp karşınıza çıkan uygulamayı açmanız gerekiyor. Bu uygulama sizin arka planda çalışan servisleri kontrol etmenizi sağlıyor. Yani buradan Windwos Update'i devre dışı bırakabilirsiniz. 

Güncelleştirmeleri kapatmak için bir diğer yol ise yapılandırma ayarlarından yapılıyor. Bu yöntemde ilk önce arama yerine çalıştır yazıp veya Windows+R tuşlarına basıp "Çalıştır" açmanız gerekiyor. Açıldıktan sonra "gpedit.msc" yazıp tamam demeniz lazım.

Haberin Devamı

Karşınıza çıkan ekranda şu adımları izlemeniz gerekiyor "Bilgisayar Yapılandırması-Yönetim Şablonları - Windows Bileşenleri - Windows Update - Otomatik Güncelleştirmeleri Yapılandır". Bu adımlardan sonra karşınıza çıkan ekranda ki durumu "Etkin" yapmanız gerekiyor.

Daha sonra "Karşıdan yükleme ve kurma için uyar" seçeneğini seçip "Tamam" tuşuna basmalısınız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra şu adımları izleyin "Windows+I - Güncelleştirme ve Güvenlik - Güncelleştirmeleri Denetle". Son olarak kaydedip bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Bu yöntemlerden istediğinizi kullanarak Windows 10 güncelleştirmelerinizi kapatabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!