Windows 10 nasıl etkinleştirilir ve ürün anahtarı nasıl girilir? Windows 10 etkinleştirme adımları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 nasıl etkinleştirilir ve ürün anahtarı nasıl girilir Windows 10 etkinleştirme adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 21:58

Dünya çapında bilgisayarların büyük bir çoğunluğu günümüzde Windows üzerinden açılır. Bilgisayarın temel yapısı olarak da bilinen Windows, pek çok programın ya da işlemin kullanılmasına imkan verir. Peki, Windows 10 nasıl etkinleştirilir ve ürün anahtarı nasıl girilir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Microsoft şirket tarafından hazırlanmış olan Windows, bilgisayarların en önemli yapısı olarak öne çıkar. Farklı versiyonları dahilinde bilgisayarları yüklenmesi ile birlikte, tüm programlar ve diğer unsurlar çalıştırılır. Tabii burada bilgisayara Windows yüklemesi ile beraber ürün anahtarını girmek gerekir. Böylece sağlıklı ve düzenli bir şekilde Windows kullanılır.

Windows 10 Nasıl Etkinleştirilir?

En çok merak edilen konular içerisinde Windows 10’un nasıl etkinleştirileceği geliyor. Özellikle öne çıkan yenilikleri ile beraber Windows 10 sevilen versiyonlar içerisinde yer almaktadır. Bu doğrultuda Windows 10'u etkinleştirmek için öncelikle bilgisayara yüklemesinin yapılması gerekir. Yükleme esnasında Windows tarafından verilen bir ürün anahtarı eklenir. Karmaşık harflerden meydana gelen bu ürün anahtarını girmek yeterlidir. Böylece yüklemenin tamamlanması ile beraber, Windows kendini otomatik olarak hazır hale getirir. Bilgisayar üzerinden Windows 10 sahibi olan her bireye kendine özgü bir ürün anahtarı verilir. Yükleme esnasında talep edilen bu ürün anahtarı girilir ve otomatik etkinleştirme sağlanır.

Haberin Devamı

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Girilir?

Windows 10 üzerinden kurulum ile beraber ürün anahtarını girmek oldukça kolaydır. Bu durum yükleme esnasında gerçekleşir. Windows 10 sahibi olan kişiler bilgisayarı üzerinden yükleme işlemini başlatır. Yükleme işleminin başlaması ile beraber kişiden Windows 10 ürün anahtarı girilmesi istenir. Aynı zamanda bunu ayarlar kısmından sistem etkinleştirme bölümüne giriş yapmak suretiyle de ürün anahtarını değiştirerek sağlamak mümkün. Yani kişi ürün anahtarını değiştirmek ya da yeniden girmek istediğinde, bu yolları güvenli bir şekilde kullanabilir. Böylece tamamen güvenli ve yasal bir süreç içerisinde, kişi bilgisayarı üzerinden Windows 10’u kullanmaya devam edebilir.

Windows 10 Etkinleştirme Adımları

Genelde Windows 10 etkinleştirmek için yükleme esnasında ürün anahtarı girilir. Çünkü yükleme yapılmaya başlandığı andan itibaren Windows 10 ürün anahtarı girilmesi istenir. Anahtara sahip olan kişi şifreyi Giriş yaparak otomatik olarak Windows 10'un yüklenmesine olanak verir. Ancak aynı zamanda yüklemeyi yaptıktan sonra da yine Windows 10 etkinleştirme ürün anahtarını girmek mümkün. Bunu gerçekleştirmek için ise adım adım bazı aşamaları sağlamak yeterlidir.

Haberin Devamı

 - Öncelikle başlangıç kısmından ayarlar bölümüne bağlantı kurulur.

 - Bu kısımda sistem bölümüne giriş yapılır.

 - Hemen arkasından etkinleştirme bölümüne bağlantı gerçekleştir.

 - Bu bölümde ürün anahtarı güncellenir ya da değiştirilir.

 - Ürün anahtarı değiştir kısmına basılır.

Bu şekilde yukarıda verilen aşamalar ile beraber Windows 10 etkinleştirme adımları tamamlanmış olur. Sonuç olarak güvenli bir şekilde kişi artık bundan sonra Windows 10 üzerinden bilgisayarını kullanabilir. Yani Windows 10 etkinleştirme adımları hem yükleme anında hem de Windows'u yükledikten sonra gerçekleştirilebilir.

Windows 10 Etkinleştirmeden Kullanılır mı?

Windows 10 etkinleştirme işlemi gerçekleşmeden pek çok özelliği kullanmak mümkün değildir. Aynı zamanda ekranda sürekli olarak Windows 10 aygıt etkinleştirmek için uyarı gelir. Özellikle kişiselleştirme yapmak mümkün değildir. Yani diğer bir ifadeyle arka planı değiştirmek, renk ya da tema değiştirme gibi işlemler gerçekleştirilemez. Bununla beraber bilgisayar performansının da önemli oranda düşebileceğini söylemek mümkündür. O sebepten dolayı Windows 10 üzerinden yasal ürün anahtarı kapsamında etkinleştirme gerçekleştirmek önemli bir yer taşır. Yukarıda verilen aşamalar ile beraber kolayca Windows 10'u etkinleştirmek ve yasal biçimde kullanmak mümkün.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!