Warcraft'ın eski oyunları yeniden yapılacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Warcraftın eski oyunları yeniden yapılacak mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 08:24

Hemen her efsane oyunun 'Remastered' yani yeni grafiklerle tekrar karşımıza çıkan hali acaba popüler Warcraft serisine de yansıyacak mı? Blizzard'ın kurucularından Frank Pearce, merak edilen konu üzerine konuştu.

Haberin Devamı

Warcraft ismi, özellikle World of Warcraft oyunu ve serinin sinema filmi ile popülaritesinin doruk noktalarına ulaştı bilindiği gibi. Haliyle filmin geçtiği dönemleri anlatan Warcaft I ve Warcraft II'nin Remastered versiyonu konusunda da bir beklenti oluştu.

Blizzard’ın kurucularından Frank Pearce, Blizzcon sırasında düzenlenen planda Warcraft 1 ve 2’nin Remastered versiyonları için bir düşünceleri olmadığını açıkladı.

Blizzcon sırasındaki 25.yıl özel etkinlikleri kapsamında yer alan bir soru-cevap seansına katılan Frank Pearce, bir takipçilerinden gelen Warcraft 1-2 sorusu karşılığında eskiden yaptıkları her şeyin kaynak koduna ve dokümanlarına sahip olacak kadar şanslı olduklarını ancak tüm bu eski kodlara dönüp bakmanın, nasıl çalıştıklarını hatırlamanın giderek zorlaştığına vurgu yaptı.

Pearce'in sözleri şöyle:

“Bu fikre tutkuyla bağlı olan ve eski kodları bulup halen çalışır kılan adanmış bir kitleye sahibiz ve ben de oturup bu oyunları oynadım. Warcraft: Orcs & Humans kendi zamanı için harikaydı. Ama bana güvenin, günümüz dünyasında ve günümüz standartlarına göre bakacak olursak artık eskisi kadar eğlenceli sayılmaz. Yapmak istediğimiz her şey için kısıtlı bir bütçeye sahibiz. Bunu da geriye dönüp eski fosilleri yeryüzüne çıkartmak yerine siz gençlere World of Warcraft’ta gördüğünüz harika içerikleri sunmak için, veya Overwatch için, veya gelecekte zamanımızı adayacağımız projelerin ne olacağı üzerine kafa yorarak değerlendirmeyi tercih ederiz.”

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!