Üniversiteliler bilişim akademisi zirvesinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler bilişim akademisi zirvesinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 11:38

“Huawei Bilişim Akademisi Zirvesi”, Bilişim Akademisi yöneticilerinin ve programa dahil olan üniversite temsilcilerinin katılımıyla, 4 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirildi. 

Haberin Devamı

Şirketin Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo, zirvede yaptığı konuşmada; “2020 yılı sonunda hayata geçirdiğimiz proje ile bugün Türkiye’de 26 üniversite ile işbirliği gerçekleştirdik ve 3.000`in üzerinde öğrenciye ulaştık. Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya ve her zaman olduğu gibi çok çalışarak yeni değerler yaratmaya devam edeceğiz. Hem küresel hem de yerel olarak hayata geçirdiğimiz yetenek programları ve yarışmalarla, öğrencilere kendilerini geliştirme imkanı tanırken, kariyer yollarında da onlara destek oluyoruz. Gençlerimizin en son teknolojiye rahatlıkla ulaşabilmesi ve her gencin eşit fırsatlara sahip olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamdaki yatırımlarımıza, katma değerli projelerle birlikte, hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

Şirketin Türkiye AR-GE Merkezi Direktör Yardımcısı Boran Demirciler ise konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Her yıl 100 yeni mezun arkadaşımızı bünyemize katmaya devam ediyor, uzmanlık alanlarına göre yetiştiriyor, gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Akademik işbirliklerine büyük önem veriyor, TÜBİTAK ve üniversitelerimiz ile projeler geliştiriyoruz. Tüm bunları yaparken, daha fazla yeni yeteneği sektöre kazandırmayı hedefliyoruz.” 

Huawei Bilişim Akademisi Genel Müdür Yardımcısı Himanshu Mahajan ise konuşmasında şunları söyledi; “Sağlıklı bir yetenek ekosistemi oluşturmak amacıyla; UNESCO, GEDS, IFEES gibi uluslararası organizasyonlarla birlikte çalışıyoruz. Yetenek geliştirme programları kapsamında dünya çapında yarışmalar düzenliyoruz ve üniversitelerdeki genç yeteneklerin projeler geliştirmelerine destek oluyoruz. Huawei dünya çapında da bu anlamda birçok devam eden eğitim programı uyguluyor. Türkiye’de de bu alanda her gün daha ileri bir noktaya ulaşmayı hedefliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!