Türkiye'nin ilk Android haber uygulaması Hürriyet'ten

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk Android haber uygulaması Hürriyetten
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 11:42

Google'ın gün geçtikçe popülerleşen mobil işletim sistemi Android, dev cep telefonu şirketlerinin de ilgisini çekiyor. Bu bağlamda Hürriyet, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilk Android haber uygulamasını okurlarına sundu.

Haberin Devamı

Türkiye cep telefonu işletim sistemi pazarına kısa bir süre önce giren Google’ın Android işletim sistemi birçok cep telefonu içerisinde yerini almaya başladı.

Yurtdışında bulunan birçok firmanın Android işletim sistemi özellikli telefonlar için uygulamalar geliştirdiği biliniyor. Bu uygulamalar Android Market’te kendine yer buluyor.

Hürriyet, tüm mobil cihazlarda internet tarayıcı üzerinden bağlanılabilen CEP HÜRRİYET ve i Phone uygulamasından sonra şimdi de ANDROID işletim sistemi kullananlara Türkiye’deki ilk haber uygulamasını geliştirdi.

Bu uygulama ile kullanıcılar Android işletim sistemli telefonlarının menüsüne uygulamanın kısa yolunu indirerek uygulamaya hızlı şekilde bağlanabiliyorlar.

Android İşletim Sistemi nedir?
2007 yılında Google 30'dan fazla yazılım ve donanım şirketiyle toplanıp açık kaynak kodlu bir işletim sistemi oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Asıl amaç cep telefonlarını en az bilgisayarlar kadar kullanışlı ve internet konusunda yetenekli yapabilmek. Şu an satışta olan Android işletim sistemi yüklü mobil cihazların yüksek teknolojiye sahip olmaları ve işletim sistemlerinin kullanıcı tarafından değiştirilebilir olması önemli özelliklerinden. T-Mobile ve Tayvanlı üretici HTC tarafından ilk Android işletim sistemine sahip telefon üretildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!