Spotify'da Kanser Haftası'na özel müzik listesi

Güncelleme Tarihi:

Spotifyda Kanser Haftasına özel müzik listesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 15:03

Kanserle mücadelede motivasyon ve moralin dönüştürücü gücünden yola çıkan Metastatik Meme Kanseri Derneği (MetAmazon), AstraZeneca Türkiye'nin desteği ile 1-7 Nisan Kanser Haftası'nda ünlü müzik platformu Spotify'la iş birliği gerçekleştirerek özel bir müzik listesi hazırladı.

Haberin Devamı

Ulusal Kanser Enstitüsü'nün verilerine göre kemoterapi ve radyoterapi, hastaların yüzde 40'ında stres tepkilerine neden oluyor ya da var olan tepkileri artırıyor. Kaygı, depresyon ve yaşam kalitesinde azalma hastaların en çok yakındıkları sıkıntılar arasında. Yapılan çalışmalar her 4 hastadan birinin depresyon yaşadığını gösteriyor. Oysa tedaviler devam ederken, etkili bir psikolojik destekle depresyon ve moral bozukluğu iyileştirilebilir, kaygının azalması sağlanabilir ve hastanın stresle baş etme becerileri geliştirilebilir. Böylece hastalar tedavilerinde daha çok kontrol hissine ve özgüvene sahip olurken, yaşam kaliteleri de artar.

Kansere haftasına özel pozitif şarkılar

Kanserle mücadelede moralin önemine dikkat çekmek isteyen, Metastatik Meme Kanseri (MetAmazon) Derneği, AstraZeneca desteğiyle Kanser Haftası'na özel hazırladıkları Spotify müzik listesiyle kanserle yaşamda moralin en büyük yardımcı olduğunu vurgulamayı ve pozitif şarkılarla enerjiyi yükselterek kanser farkındalığının artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. “Pozitif Şarkılar” isimli liste Kanser Haftası'ndan sonra da yayında kalacak ve bağlantı üzerinden herkesin kullanımına açık olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!