Snapchat'de hikaye nasıl atılır ve gizlenir? Snapchat hikaye atma, gizleme ve ekleme

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde hikaye nasıl atılır ve gizlenir Snapchat hikaye atma, gizleme ve ekleme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:27

Snapchat hikayelerini izlemek, çok eğlenceli ve bağımlılık yapan bir etkinliktir. Akıllı telefonunuzdan çok uzun bir süre ayrılmadığınızı anlayana kadar farklı hikayeleri keşfetmek için de sayısız saat harcayabilirsiniz. Snapchat ise, diğer kullanıcıların hikayelerini takip etmeseniz ya da Snapchat arkadaşlarınız olarak görseniz de kolaylıkla görüntülemenizi sağlar. Görmeniz için de hikayeler yayınlanması gerekir. Snapchat'de hikaye nasıl atılır ve gizlenir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Dikkatinizi çekebilecek olan herkese açık hikayeleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Snapchat hikayelerinin saatlerce tadını çıkarmaya başlayabileceğiniz bazı yöntemler vardır.

 Snapchat'de Hikaye Nasıl Atılır ve Gizlenir?

 Takip etmediğiniz kullanıcı hikayelerini rahatlıkla görmek istiyorsanız Snapchat’in, Snapchat'ı Keşfet özelliği bunu yapmayı önemli ölçüde kolaylaştırır. Bu özelliğin kurulu olduğu bütün Snapchat hikayelerini herkese açık şekilde keşfetmenizi sağlar. Videolara rahatlıkla erişmek için atmanız gereken birkaç küçük adım vardır. Ama bir defa orada olduğunuz zaman, hesabınızı takip etmek ya da hesabınıza eklemek için en az birkaç yeni insan bulmanız gerekir. Snapchat'ın Keşfet özelliğine ulaşmak için şu adımları izlemeniz gerekir:

Snapchat uygulamasını başlatmanız gerekir. Başlatmak için uygulamaya dokunmanız ve Snapchat ana ekranında sola kaydırmanız gerekir. Bu eylem ise, sizi rahatlıkla Keşfet penceresine götürür. Keşfet penceresinde, görmek istediğiniz hikayeyi de bulana kadar yukarı da kaydırabilirsiniz. Keşfet özelliği, ünlüler, web siteleri, haber ajansları ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan en son hikayelerden meydana gelen seçilmiş bir seçenektir. İlginizi çeken şirketlerin ve kullanıcıların hikayelerini bulmak için bu bölüme de göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Beğendiğiniz hikayeyi seçmeniz gerekir. İlginizi çekebilecek bir profil bulduğunuz zaman, hikayeyi görmek için üzerine dokunmanız gerekir. Hikaye oynamaya başladığı zaman, daha fazla bilgi için sadece önizleme yapabilir ya da ekranın altında yer alan 'Oku' seçeneğini de belirleyebilirsiniz. Eğer hikayeye dokunursanız, Snapchat size çok daha fazla eylem sunar. Bu hikayeyi profilinizde ya da arkadaşlarınızdan biri ile paylaşmak için beyaz oka da dokunabilirsiniz. Sağ üst köşede yer alan araçlar, verilen hikayeye farklı bir tepki eklemenizi sağlar. Bu hikaye ile ilgilenmiyorsanız, Keşfet menüsüne hemen geri dönmek için her zaman hızlı bir şekilde aşağı kaydırabilirsiniz.

Daha fazla hikaye görmek için her zaman sağa ya da sola kaydırabilirsiniz. Sola kaydırdığınız zaman, sizi mevcut Snapchat hikayeleri listesinden daha aşağıya götürebilirsiniz. Diğer yandan, sağa hızlı bir şekilde kaydırırsanız listenin en üstüne döner.

Haberin Devamı

Snapchat Hikaye Atma

 Snapchat’tan saniyeler içinde hikaye atabilirsiniz. Bunun için öncelikle bir resim çekmeniz ve ileri butonuna tıklamanız gerekir. Hikayenizi ise kimlerin görebileceğini siz seçersiniz.

 Snapchat Hikaye Gizleme ve Ekleme

 Snapchat hikayeleri, 24 saat boyunca gösterilen videolar, fotoğraflar, kişisel bilgiler içerir. Bu nedenle de her hikayenin herkese açık olması de bazı şüpheleri beraberinde getirir. Bunun önüne geçebilmek için de hikaye yüklerken yapılması gereken bazı şeyler vardır. Sol üst kısımdan profil simgesi üzerinde yer alan işlemler başlatılır. Burada hayalet simgesi var olabileceği gibi aynı zamanda kullanıcının kullandığı bitmoji de yer alır. Daha sonra da sağ kısmının üst bölümünde yer alan ayarlar simgesine dokunarak küçük bir ekran açılır. Ayarlar içinde hikayemi göster bölümü bulunur. Buradan da hikayenin kimler tarafından görülebileceği sadece kullanıcıların kendisi tarafından belirlenir.

Haberin Devamı

 Herkese açık yapılan paylaşımlar yapılabileceği gibi sadece arkadaşlarıma seçeneği de yer alır. Herkes seçeneğinde yer alan kişinin takip etmesi de yeterli olur. Kullanıcının tanımadığı bazı kişilerde yine bu hikayeleri kolaylıkla görebilir. Sadece arkadaşlar seçeneği sayesinde hikayenin görünmesi de gider. Kişinin arkadaş listesinde yer alanlara özel olarak da Snapchat hikaye paylaşımı da onay alır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!