Snapchat seri ne demek, anlamı nedir ve nasıl yapılır? Snapchat seri nasıl gider ve geri gelir

Güncelleme Tarihi:

Snapchat seri ne demek, anlamı nedir ve nasıl yapılır Snapchat seri nasıl gider ve geri gelir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:07

Snapchat hemen hemen herkesin bildiği ve severek kullandığı bir sosyal medya platformudur. Bu platformda ise, farklı kısaltmalar ve terimler da kullanılır. St de bu kısaltmalar içinde yer alır. Bu kısaltma, snapchatte yaygın bir şekilde kullanılsa da anlamı bakımından çok bilinmez. Snapchat seri ne demek, anlamı nedir ve nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Snapchatte st, İngilizce bir kelimedir. Türkçe karşılığı da bulunur. Ama snapchat ismi ise, İngilizce olduğu için st kelimesinin kullanımı da İngilizcedir. Kısacası, Türkçe çevirisi çok da tercih edilmez.

 Snapchat Seri Ne Demek?

 Resmen Snapstreaks şeklinde tanımlanan Snapchat çizgileri, Reddit karma’sına çok daha fazla benzer. Gerçek dünyada ise, tamamen yararsızdır. Ama büyük toplamları mahvetmiş olan kişiler için de büyük bir gurur kaynağıdır. Snapchat kullanıcıları bazı efektler kullanarak video ve fotoğraf paylaşımı yaptığı bir çeşit sosyal medya platformudur. Streak ne anlama geldiği merak edilen konular arasında yer alıyor. Snapchat'te ortaya çıkan bu özellik ise, zamanla diğer sosyal medya uygulamaları ile benzer amaçlar için kullanılır bir hale geldi. Ama bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiği bilinmiyor.

Haberin Devamı

 Snapchat Streak Anlamı Nedir ve Nasıl Yapılır?

 İngilizce streak kelimesi dilimizde "iz, ışın, düzensiz çizgi, şimşek, belirti, hızlı gitmek, çizgi çizgi boyamak, acele etmek, kısa süre" gibi anlamlara karşılık gelir. Ama Snapchat özelliği olarak dilimizde yer eden streak bunların dışında bir anlama sahiptir.

 Snapchatte st kelimesinin anlamı ise, streakdır. Streak ise, aynı snapchat gibi İngilizce kelime olarak bilinir. İngilizce bir kelime olduğu için yazımı zor olabilir. Bu nedenle de kısaltılmış hali çok yaygın ve daha fazla kullanılır. Açılımı olarak da snap streak olarak kullanılır.

 Snapchat streak uygulamanın en sık kullanılan özellikleri arasında yer alır. Snapchat kullanıcılarının birbirini kısa bir süre içinde karşılıklı olarak takip etmesi ve etkileşimde bulunması şeklinde de özetlenebilir. İki kullanıcı ise, 3 gün boyunca gönderi aralığı yaklaşık olarak 24 saati geçmeyecek bir şekilde birbirine gönderimde bulunduğu zaman snapstreak de gerçekleşmiş olur. Bu paylaşımlar video ya da fotoğraf olabileceği gibi emoji şeklinde de olabilir.

 Snapchat Seri Nasıl Gider ve Geri Gelir?

 Snapchat mantığı bakımından da çok düzenli bir kullanım gerekir. Bu bakımdan da düzenli kullanım ise, streak demektir. Yani düzenli bir şekilde kullanılırsa st elde edilir. Bu uygulama snapchate ait olduğu için snapchat st olarak da bilinir.

Haberin Devamı

 Snapchat streak haklarının kaybedilmesi durumunda streak geri getirme işlemini gerçekleştirmek için Snapchat Destek sayfasına başvurmak gerekir. Burada ise, "Snapstreaklerim kayboldu" ya da orijinal dili ile "My Snapstreaks disappeared" seçeneğine tıklayarak ve istenen bilgileri doldurmak gerekir.

 Snapchat Streaks Kuralları Nedir?

 Snapchat streaks, kuralları oldukça basit geliyor. Snapchat çizgisini çalışır bir durumda tutmak için hem sizin hem de arkadaşınızın en az 24 saat ara ile en az bir defa göndermesi gerekir. Ama bilmeniz gereken pek çok uyarı bulunuyor. Snapstreak’inize sayılmayan beş çeşit etkileşim bulunur. Bunlar ise şunlardır:

Sohbet: Snapchat sadece fotoğraf ve video gönderme ile ilgili değildir. Aynı zamanda normal metin tabanlı sohbete de katılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hikayeler: Snapchat’in en dikkat çeken özelliklerinden biri de günlük hikayenizi kaydetme yeteneği yer alır.

Anılar: Snapchat’ın hatıra bölümü, eski olayları yeniden hatırlamanıza ve bunları ikinci defa paylaşmanıza imkan tanır.

Snapchat Gözlükler: Snapchat Gözlükler hala bir “şey” olarak kullanılır. Onları ise, arkadaşınıza içerik göndermek için kullansanız da, Snapstreak’inizi arttırmazsınız. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!