Slack nedir? Nasıl kurulur?

Güncelleme Tarihi:

Slack nedir Nasıl kurulur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 10:47

Kanadalı geliştirici Stewart Butterfield’in geliştirdiği "Searchable Log of All Conversation and Knowledge" yani Slack genel olarak ekip içi iletişimi sağlayan bir uygulama. Her platform ile uyumlu çalıştığı için çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Slack’in tam bir incelemesi ile sizlerleyiz.

Haberin Devamı

Slack diğer mesajlaşma uygulamalarına benzese de, iş örgütlenmenize yardımcı olacak şekilde farklı departman grupları açmanıza olanak verir.  30’dan fazla programlama dilini destekleyen Slack, her meslek grubunun ihtiyaçlarını ve spesifik mesajlarını destekleyebilecek şekilde programlanmış. Android, iOS, masaüstü fark etmeden her platformda çalışan Slack ayrıca Google Drive ve Dropbox ile uyumlu.

Uygulamanın Kurulumu

Slack uygulamasını istediğiniz platforma indirdikten sonra üye olup farklı kanallar açabilir ve bu kanallara ekip arkadaşlarınızı toplayabilirsiniz. Uygulamaya üye olup girdikten sonra “Create New Team” butonu ile yeni kanal oluşturmaya başlarsınız. Takım isminiz, türünü ve takımınızın Slack adresini girdikten sonra grubunuz oluşmuş oldu. Ayrıca kanallarınızdaki üyelerin birbirini tanıyor yada eklemiş olması gerekmiyor, bu kanal üzerinden kanala eklenen herkes ortak ya da birebir olarak iletişim kurabiliyor. Her çalışma yada departman için farklı kanal oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

Uygulamaların Artıları

Uygulamayı diğer rakiplerinden ayıran iki önemli özelliği bulunuyor. Program üzerinden arama yaparak, istediğiniz doküman, mesaj ya da her türlü içeriği bulabiliyorsunuz. Program filtrelediğiniz içeriğin hangi kanaldan, ne zaman, kimin tarafından gönderdiği gibi birçok bilgiyi listeliyor.

Ayrıca Slack üzerinden aldığınız mesajlara hatırlatma kurabiliyorsunuz. Yani önemli bir mesaj aldınız ama iş yoğunluğunuzdan mesaja bakmaya fırsatınız yok. O zaman mesaja hatırlatma kurarak ilerleyen saatlerde mesajı okuyabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!