Razer'dan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 23:46

Bu içeriğimizde dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olan ve oyun sektöründe fark yaratan pek çok ürünüyle boy gösteren Razer’ın yeni oyuncaklarını yakından inceleyeceğiz. İşte karşınızda Razer’ın akıllı gözlüğü Anzu, oyuncu kulaklığı Kaira X ve profesonel GamePad Wolverine V2 Chroma…

Razer Anzu

Akıllı gözlük kavramına aslında çok yabancı değiliz. Yıllar önce Google, kendi geliştirdiği Google Glass ile dikkatleri üzerine çekmiş ve Nesnelerin İnterneti söz konusu olduğunda yepyeni bir boyuta geçmiştik. Sonraları farklı markalar kendi akıllı gözlüklerini farklılaştırarak geliştirdiler. Razer da bu markalardan biri oldu. Anzu adını verdiği bu gözlük, bir yandan gözleri korurken, diğer yandan müzik dinlememizi ve hatta telefon görüşmeleri yapabilmemizi sağlıyor.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Anzu, 48 gram ağırlığında ve beklentilerimin aksine oldukça hafif bir akıllı gözlük olmuş. Bence ergonomik bir tasarıma da sahip ve gözlüğü taktığınızda hiç rahatsız olmuyorsunuz ve saatlerce sorunsuz kullanabilirsiniz. Ergonomik yapısı ile birlikte dayanıklı ve esnek çerçeve menteşeleriyle dikkat çeken Anzu, iki farklı modele sahip. Biri dikdörtgen, diğeri de yuvarlak çerçeve… Burada hangi tip gözlüğü kendinize yakıştırıyorsanız onu seçme şansımız oluyor.

Şık bir gözlük kabıyla birlikte gelen Anzu, aynı zamanda göz dostu bir ürün. Gün içinde saatlerce hem telefonlarımıza hem de dizüstü bilgisayarlarımıza bakıyoruz. Bu cihazların birçoğu ise zararlı mavi ışık yayıyor ve bu ışıklar gözlerimiz için son derece sakıncalı. Anzu, bu noktada imdadımıza yetişiyor ve yüzde 35 mavi ışık filtreleme lensleriyle göz yorgunluğumuzu azaltıyor, kapsamlı bir koruma sağlıyor. Ancak Anzu’nun bir başka sevdiğim özelliği de UV ışınlarına karşı yüzde 99 oranında koruyucu polarize güneş gözlüklerine de dönüşebiliyor olması. Bu lensler de kutu içeriğinde yer alıyor ve dilediğiniz şekilde bu lenslere geçiş yapabiliyorsunuz. Yani Anzu, hem ekran başında hem de dışarıda zararlı ışığa karşı gözlerimize koruma sağlıyor.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Bu noktaya kadar Anzu’nun bir gözlük olarak nelere sahip olduğunu anlattık. Şimdi de bu gözlüğü ‘akıllı’ hale getiren özelliklerine yakından bakalım.

Anzu, iletişimi ve müzik keyfini gözlüklere taşıyan özel bir gözlük. Bluetooth 5.1 bağlantısı üzerinden kolayca hem iOS hem de Android cihazlarla bağlantı kurabiliyor. Gözlüğü kutusundan çıkardığınız anda kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Razer’ın Razer Audio uygulamasını cihazınıza yükleyerek eşleştirme yapabilirsiniz.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Suya karşı dayanıklı bir yapıda olan gözlüğün kollarını açar açmaz bağlantı kurulurken, gözlüğü kapattığınızda da bağlantı kesiliyor. Ayrıca ek bir işlem yapmaya gerek kalmıyor. Gözlüğün üzerinde dahili mikrofon ve hoparlörler yer alırken, aynı zamanda sesli asistan özelliğini destekliyor. Bir yandan müzik dinlerken, diğer yandan telefon görüşmeleri yapabilmek mümkün. Ses kalitesi de bence hiç fena değil, ama öyle yüksek ses seviyesi elbette beklemeyin, ama ben kullanırken gayet keyif aldım ve bir kulaklık yerine gözlükle bunları yapabilmek bence farklı ve güzel bir deneyim kesinlikle.
Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Anzu’yu kullandığım süre boyunca ses gecikmesi veya herhangi bir kesinti durumu başıma gelmedi. Batarya ömründen de kısaca bahsedeyim. Gözlük kabından iki uçlu bir şarj kablosu da çıkıyor ve kısa sürede gözlüğü şarj edebiliyoruz. Tam şarj olduğunda ise Anzu’nun 5 saatlik batarya ömrü oluyor. Gözlüğü katladığınızda ve kullanmadığınızda ise güç tasarrufu yapıyor ve bekleme moduna geçerek iki hafta süresince bataryasu dayanabiliyor.

Razer Kaira X

Razer oyuncular için geliştirdiği kulaklık modelleriyle de yakından tanıdığımız bir marka. Son olarak karşımıza çıkan Kaira X, PC, PS5, PS4 ve Xbox’ı olanların kullanabileceği ve ses kalitesinden memnun kalacağı bir oyuncu kulaklığı olmuş.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Öncelikle tasarımdan bahsedelim. Tek tuşla mikrofonu kolayca açılıp kapatılabilirken, kulaklığın ses seviyesini de kulaklık üzerinden kolayca değiştirebiliyoruz. Ayrıca kulaklık kullanıcı dostu bir tasarıma sahip. Flowknit Bellek Köpüğü Kulak Yastıkları ve kafa bandı dolgusu ile de konfor sağlanıyor. Kulaklığı taktığınızda rahatsız olmuyorsunuz ve bu açıdan da ürünü ergonomik bulduğumu söylemeliyim.

Ses performansına geldiğimizde de performansından genel hatlarıyla memnun kaldım. Yüksek kaliteli oyun sesi sunmak için geliştirilmiş frekans ayrımı ile Razer TriForce 50mm sürücülerini kullanan bu kulaklık, sürükleyici bir ses deneyimi için de canlı tizler sağlıyor. Canlı tizlerle birlikte net mid’ler ve gürleyen baslar da oldukça dikkat çekici.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Gürültü sorunu da bu kulaklığı olanlar için dert değil. Arka plan gürültüsünü ortadan kaldırmak için özel bir teknoloji kullanan Kaira X; esnek, boom monteli Razer HyperClear Kardioid Mikrofon sayesinde oyun içi iletişimi kristal netliğinde sağlıyor. Böylece oyun deneyiminizi bozacak ve  iletişiminizi sekteye uğratacak bir gürültü problemi yaşamıyorsunuz.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Kulaklık, 3.5 mm analog bağlantı üzerinden cihazlara bağlanabiliyor. Kablosuz bir oyuncu kulaklığı arıyorsanız bu ürün sizin için değil, bunu da belirtelim. Bu kulaklığı istersek PC, istersek de Xbox, PS4 veya PS5 cihazlarla kullanabiliyoruz.

Renk tarafına geldiğimizde ise seçeneklerimiz epey fazla. Siyah ve beyaz renkler dışında ayrıca Xbox’a özel Şok Mavisi, Nabız Kırmızısı ve Elektrik Voltu olmak üzere 5 farklı renk seçeneği daha mevcut. PS için de siyah ve beyaz renk seçenekleri var. Kullandığınız cihaza ya da zevkinize göre bu renklerden birini tercih edebilirsiniz.

Razer Wolverine V2 Chroma

X-Men serisini yakından takip eden herkesin yakından bildiği Wolverine, aynı zamanda Razer ürünlerinde de bambaşka bir formda karşımıza çıkıyor. Wolverine V2 Chroma adını taşıyan bu özel gamepad, Xbox Series S, X veya Xbox One oyun konsollarından birine sahip olanlar için geliştirildi.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Wolverine serisine uzun zamandır yatırım yapan ve bu yeni modeliyle de kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda çok daha iyisini yapan Razer, Ar-Ge yatırımlarının karşılığını bu üründe bizlere sunuyor.

Xbox ve PC oyuncularının fazlasıyla beğeneceği bir gamepad olan bu ürün, Razer'ın ultra duyarlı Mecha-Tactile anahtar teknolojisini kullanıyor. İstikrarlı ve rekabet odaklı kablo bağlantısı sayesinde piyasadaki gamepad'ler arasında da en hızlı çalıştırma ve tepki sürelerine sahip.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Razer Chroma RGB desteği ile birlikte oldukça renkli bir görünüme sahip olan yeni Wolverine V2 Chroma, değiştirilebilir Thumbstick Kapaklara sahip ve aynı zamanda ekstra kubbeli ve daha uzun girintili parmak çubukları içeriyor. Tetik Durdurma Anahtarlı Hassas Tetik Modu ile dikkat çeken bu gamepad, 2 üst tampon artı 4 arka tetik olmak üzere 6 ek çok işlevli düğmeye sahip.

Bu gamepad’in hızlı tepki süreleri ve gelişmiş kontrol anahtarlarıyla oyuncular, rakiplerine karşı büyük bir avantaj elde ederken, klavye ve Mouse ile oyun oynamayı artık bir tarafa bırakmak isteyeceksiniz. Çünkü Wolverine V2 Chroma ile gamepad’lere olan bakışım bile değişti diyebilirim. Oyuncuların bu deneyimi yaşaması şart.

Razerdan oyuncular için 3 müthiş teknoloji

Kablo ile konsola kolayca bağlanabilen ürünün tuş takımına farklı görevler atayabilir, RGB desteği ile oyun keyfinizi artırabilirsiniz.

Şu sıra bir gamepad arayışınız varsa standart gamepad’leri bir yana bırakıp Razer Wolverine V2 Chroma’ya şans verebilirsiniz. 

Sonuç itibariyle Razer, yine mühendisliğini konuşturmuş ve birbirinden çarpıcı ürünlere imza atmış. Bu videomuzda Razer’ın akıllı gözlüğü Anzu’yu, oyuncu kulaklığı Kaira X’i ve yeni gamepad’i Wolverine V2 Chroma’yı yakından inceledik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!