Radyo sinyalleri kesildi, Mars’taki keşif araçlarından haber alınamıyor! Sebebi…

Güncelleme Tarihi:

Radyo sinyalleri kesildi, Mars’taki keşif araçlarından haber alınamıyor Sebebi…
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2023 15:57

Mars’ta görev alan Perseverance ve Curiosity keşif araçları ile iletişim bağlantısı kesildi. NASA tarafından görevlendirilen araçlar ile iletişim kurulamıyor. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş’in Dünya ile Mars arasına girmesi sebebiyle iki hafta boyunca keşif araçlarına radyo sinyallerini gönderemeyecek. 11 Kasım’da başlayan iletişim kesintisinin 25 Kasım’da sona ereceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

NASA son günlerde Mars’taki araçlarıyla iletişim problemi yaşıyor. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Perseverance ve Curiosity keşif araçlarına Güneş kavuşum sebebiyle sinyal gönderemiyor. Güneş’in Mars ile Dünya arasına girmesi sonucunda radyo sinyalleri uzay araçlarına iletişimi engelliyor.

MARS’TAKİ KEŞİF ARAÇLARINDAN HABER ALINAMIYOR

NASA’nın uzaydaki gözü ve kulağı olarak nitelendirilebilecek Perseverance ve Curiosity keşif araçları ile iletişimi koptu. Güneş kavuşumu olarak bilinen doğa olayı sebebiyle keşif araçlarına radyo sinyallerine iletemeyen NASA, 11 Kasım’da başlayan iletişim kesintisinin 25 Kasım’da sona ereceğini ifade etti.

Herhangi bir sorun yaşanmasını önlemek için NASA, gezegenler daha uygun pozisyonlara geçene kadar iletişimi kesmeye karar verdi. NASA'nın bu süre zarfında Mars'taki araçlarına komut göndermeye çabalamasının riskli olduğu kaydedildi. Mars'ta güneş kavuşumu her iki yılda bir gerçekleşiyor ve keşif araçları ile bu süre zarfında iletişim kopuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!