Podcast nedir, nasıl yapılır, nereden dinlenir?

Güncelleme Tarihi:

Podcast nedir, nasıl yapılır, nereden dinlenir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2021 12:05

Podcast, son dönemlerin dikkat çeken medya ürünleri arasında yer almaya başladı. Genellikle radyo programlarına benzer bir şekilde devam eden ancak duraklatabilme özelliğine sahip olan Podcast, küçük kapsül anlamına gelen pod kelimesi ve yayın anlamına gelen cast kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Peki, Podcast nedir, nasıl yapılır, nereden dinlenir? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Podcasting, çoğunlukla dizi hâlindeki sayısal ses ve dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle bildirim yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanması. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.

PODCAST NEDİR?

Podcast sözcüğü 2000'li yıllarda "iPod" sözcüğündeki pod (küçük kapsül) ve "broadcast" (yayın) sözcüklerinden oluşturulmuştur. Podcastlar ilk defa iPod için geliştirilmiş olmakla birlikte podcast tabiri günümüzde sadece iPod için kullanılmaz.

PODCAST NEREDEN DİNLENİR?

Podcast sisteminin internetten bir programın ses ya da video kaydını indirmekten farkı 'feed' kullanılması ve böylece her yeni bölümü özel yazılımların izleyerek otomatik olarak yükleniyor olmasıdır. Podcast sistemi sayesinde amatör radyo/televizyon programlarına abone olunarak herhangi bir zamanda, herhangi bir cihazla izlenebilir.

BAKMADAN GEÇME!