OPPO Reno'nun en dikkat çeken özelliği: ColorOS

Güncelleme Tarihi:

OPPO Renonun en dikkat çeken özelliği: ColorOS
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2019 09:34

Çin merkezli teknoloji üreticisi Oppo'nun da Türkiye pazarına girmesiyle telefon pazarı hayli hareketlendi. Şirket, son olarak Oppo Reno serisini satışa sunarak dikkatleri üzerine çekerken, Android sistemine dayalı özelleştirilmiş bir sistem olan ColorOS 6'yı kullanıyor.

Haberin Devamı

İnce çerçevelerle beraber ekran-kasa oranını yükseltmek isteyen Oppo, ön kamerayı gizleyerek bunu başarmış durumda. Açılıp kapanabilen kameranın bazı sorunlar doğurabileceği düşünülse de şirket çeşitli çözümler yaratmış.

Ön kamerayı açmak için herhangi bir fiziksel tuş vesaire bulunmuyor. Fotoğraf çekmek istediğiniz anda ön kamera mekanizmayla beraber kendiliğinden açılıyor. Ayrıca mekanizmayı 20.000’den fazla kez başarıyla kullanabiliyorsunuz. Bu da kamerayı günde 100 kez açmanız halinde 5 yıllık kullanım ömrüne tekabül ediyor.

Bununla birlikte darbelere karşı bazı önlemler alınmış. Çeşitli sensörlerle beraber Oppo Reno düşme anınını algılayabiliyor ve ön kameraya gelecek hasarı önlemek için kamerayı kapatıyor. Söz konusu kameranın çözünürlüğü ise 16 megapiksel. Aynı zamanda 1080p 30 FPS hızında video kaydı yapılabildiğini de belirtelim.

Haberin Devamı

Arka tarafa baktığımızda ise herhangi bir çıkıntıya sahip olmayan iki kamera göze çarpıyor. Bu kameraların çözünürlüğüne gelirsek, ana kamera 48 Megapiksel, ikincil kamera 5 Megapiksel çözünürlüğünde. Bu kameralarla 4K 30 FPS ve Full HD 30 FPS, 60 FPS VE 120 FPS video kaydı yapabiliyorsunuz. Flaş ise saklanabilen ön kameranın hemen arkasına konumlandırılmış.

OPPO Renonun en dikkat çeken özelliği: ColorOS

Oldukça ince çerçevelere sahip olan Oppo Reno, 6.4 inç büyüklüğünde AMOLED ekrana sahip. Full HD+ 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde ki ekran Gorilla Glass 6 ile korunuyor.

Donanım tarafına gelecek olursak, Snapdragon 710 işlemciden güç alan cihaz 6/8 GB RAM ve 128/256 GB depolama alanı seçenekleriyle bizleri karşılıyor. USB Type C bağlantısı bulunan telefonda 3.5 mm jak girişi yer alıyor. 3765 mAh bataryadan beslenen Reno, 20W hızlı şarj ile geliyor.

ColorOS 6

ColorOS, dünya genelinde 250 milyondan fazla kullanıcıya ulaşıyor. OPPO Reno serisinin kalbinde yer alan bu gelişmiş sistem, tam ekranlı telefonlara uyarlanan yeni bir kenarlıksız bir tasarım kullanıyor. Zarif, kenarlıksız degrade renk, kenarlıksız bir görsel deneyim sunuyor.

Haberin Devamı

ColorOS 6 sistemi, telefon dikey tutulduğunda tam ekran çoklu görevi destekliyor. Ayrıca, telefon yatay tutulduğunda ve sola kaydırıldığında, Akıllı Kenar Çubuğu kullanılabilir duruma geliyor. Akıllı Kenar Çubuğu,tam ekran çoklu görev benzeri özelliklerin yanı sıra yeni açılan dosyaları, araçlar veya uygulamalar eklemeyi, ekran kayıtlarını ve ekran görüntülerini yakalama için hızlı paylaşımı destekliyor. Ek olarak Akıllı Kenar Çubuğu, sık kullanılan uygulamalar için bir yönetim klasörü sağlıyor. Böylece farklı uygulamalardan eklenen sık kullanılanları kolayca görüntüleyebilmek mümkün oluyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!