Manchester United’ta tablet yasağı şoku

Güncelleme Tarihi:

Manchester United’ta tablet yasağı şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 06:41

Ünlü İngiliz futbol kulübü Manchester United, Old Trafford stadında tablet kullanımına yasak getirdi. Bakın yasağın nedeni ne?

Haberin Devamı

Dünyanın en popüler futbol kulüplerinden biri olan Manchester United oldukça sıradışı bir karara imza atarak bu sezon stadyumu Old Trafford’da tablet ve dizüstü bilgisayarların kullanımını yasakladı. Kulüpten yapılan açıklamada dizüstü bilgisayar ve tablet gibi büyük elektronik cihazların bu sezon maç günlerinde Old Trafford’a alınmayacağı belirtildi.

YASAĞIN SEBEBİ TABLETİN SEYİRCİLERİN GÖRÜŞ AÇISINI KAPATMASI

Manchester United yönetimi bu karara gerekçe olarak tabletlerin son günlerde yapılan maçlarda seyircilerin görüntüleri almaya çalışması ve bunun arka koltuklarda oturan seyircilerin görüş açılarını kapatmasını gösterdi.

Manchester United’ta tablet yasağı şoku


Bu karar çerçevesinde 150 x 100 mm. ebatlarından büyük tüm elektronik cihazların Old Trafford’a girişinin yasaklandığı belirtilirken, kulüp kararın iPad ve iPad mini’yi de kapsadığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Amerikan beyzbol takımlarından New York Yankees de 2010 yılında stadyumunda iPad kullanımını yasaklamış, ancak iki yıl sonra bu karardan vazgeçmişti. Akıllı telefonlar ve fotoğraf makineleri bu yasağın kapsamında olmadığı için Old Trafford’a gelen taraftarların stadyumdaki anılarını ölümsüzleştirmesinin önünde bir engel bulunmuyor.



BOYUNDAN BÜYÜK İŞLER YAPAN 25 KÜÇÜK ARAÇ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!