Macbook Pro'larda ses kabusu!

Güncelleme Tarihi:

Macbook Prolarda ses kabusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 09:55

Birçok MacBook Pro sahibi, cihazdan açıklanamayan bir "çatırdama" sesi geldiğini söylüyor! Peki sorun ne?

Haberin Devamı

En yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarların açıklanmasının üstünden neredeyse altı ay geçtikten sonra kullanıcılar sıradışı bir hata ile karşı karşıya kaldı. Apple'ın destek sayfasında ve bir çok forumda kullanıcılar cihazlarından tuhaf 'patlama, çatırdama ve çıtlama' sesleri geldiğini bildiriyor. Kullanıcılar, sesin bir pet şişeyi sıktığınızda çıkan seslere benzediği konusunda hem fikirler.

Sorun, 13-inçlik modele kıyasla 15-inçlik modelde daha fazla görülüyor. Bazı kullanıcılar seslerin tamamen rastgele zamanlarda çıktığını bildirirken, diğerleri seslerin sistem zorlandığında daha sık hale geldiğini bildirdi, örneğin oyun oynarken veya video izlerken.

9to5Mac'in yayınladığı raporda, cihazın içindeki plastik parçaların veya yapıştırıcı maddelerin ısınma yüzünden genişleyebileceğini bildirdi. Bir kullanıcı, sesi ekran çerçevesinin alt-orta kısmına bastırarak istediği zaman çıkarabildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Diğer bir kullanıcı ise Business Insider'e yaptığı açıklamada, sesin "trackpad tıklaması" kadar gürültülü olduğunu ve gün içinde bir çok kez gerçekleştiğini söyledi. Ses, genellikle dizüstü açıldıktan 30 saniye içerisinde ve her 20-100 saniye arasında kendini tekrarlıyor.

Bazı kullanıcılar Apple'ın garanti hizmeti dahilinde parça değişikliği yapılmasına rağmen sesin devam ettiğini söylüyor. Diğerleri ise cihazın altında bulunan bir "göçüğün" sese sebep olduğunu ve tamirin 130$ fiyata mal olduğunu iddia ediyor. Ancak sorunu yaşayan insanların bir çoğu cihazlarında bu göçük olmadığını söylüyor.

chip.com.tr'nin haberine göre cihazı kullanılmaz hale getirmese de, binlerce lira ödediğiniz bir bilgisayarın böyle can sıkıcı bir sorunla gelmesi Apple'a tam olarak yakışmayacak, kabul edilemez bir hata.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!