Kota canavarı Snapchat'e dikkat

Güncelleme Tarihi:

Kota canavarı Snapchate dikkat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 15:43

Telefonunuzun interneti açtıktan kısa bir süre sonra yavaşlamaya mı başlıyor? Siz hiç fark etmeden internet paketiniz bir anda bitiyor mu? Her ay paketinizi büyütmenize rağmen hale internetiniz yetmiyor mu? Suçlu Snapchat olabilir.

Haberin Devamı

Snapchat, son zamanlarda yapılan birçok güncellemeye rağmen hala depolamada ve işletim sisteminde sorun yaşıyor. Aynı süre kullanımda tüketilen internet veri miktarı kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor.

Telefonlardan bazılarında 1GB’lık, bazılarında ise 13 GB’lık veri kullanılabiliyor. Bunu sebebi ise uygulamanın arkadaşlarınızın hikâyelerini, canlı hikâyeleri ve Discover içeriklerini arka planda indiriyor olması.

Bu durumun iki çözüm yolu var:

İlk olarak veri yönetim merkezine gidip oradan Snapchat’in internetinizin ne kadarını kullandığını kontrol etmelisiniz. Bu bilgiyi iPhone’larda Ayarlar>> Hücresel (Cellular), Android telefonlarda da Ayarlar>>Veri Kullanımı’na (Data Usage) giderek bulabilirsiniz.

Kota canavarı Snapchate dikkat


Daha sonra ise Snapchat ayarlarına gitmelisiniz. Snapchat>> Ayarları>> Ek Hizmetler>> Yönet’e giderek Seyahat Modu’nu aktifleştirmelisiniz. Bu mod Snapchat’in mobil veri kullanımını azaltır ancak içerikleri ve hikâyeleri indirmek için dokunmanız gerekir.

Haberin Devamı

Son çare ise, eğer çok az yeriniz varsa, Snapchat’i hizmet dışı bırakmak. iPhone’larda Ayarlar>> Hücresel, Android’lerde de Ayarlar>> Veri Kullanımı’na giderek Snapchat’inizin internet bağlantısını kesebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!