Jeff Bezos hisselerini satıyor!

Güncelleme Tarihi:

Jeff Bezos hisselerini satıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 10:33

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos uzay turizmi şirketi Blue Origin'in hedeflerine daha çabuk ulaşması için her yıl 1 milyar dolar değerinde hisse satışı yapacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Online alışveriş devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin, 2017'de şirket pilotları ve mühendisleri ile test uçuşlarına başlayacağını açıklamıştı. Bezos konuyla ilgili, "Şu andaki iş modelim Blue Origin ile uzaya yolculuk. Bunu finanse etmek için 1 milyar dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştireceğim ve şirkete yatırım yapacağım." dedi.

Yeni iş modelinin, 1 milyar dolar değerindeki Amazon hisselerini satarak Blue Origin’e yatırım yapmak olduğunu açıklayan Bezos’un istediği miktara ulaşması için her yıl 1.1 milyon hisse satması gerekecek.

Tekrar kullanılabilir roket New Shepard’ın üstünde bulunan kapsülde yaklaşık 4 dakika boyunca yerçekimsiz ortamda bulunma imkanına sahip olacak uzay yolcularının bu yolculuk için ne kadar ödeyeceği henüz açıklanmasa da her bir koltuğun 100-200 bin dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!