iPhone 8 ve iPhone X lansmanı Apple tarafından gerçekleşti... İşte iPhone ürünlerinin Türkiye satış fiyatları

Güncelleme Tarihi:

iPhone 8 ve iPhone X lansmanı Apple tarafından gerçekleşti... İşte iPhone ürünlerinin Türkiye satış fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 18:51

iPhone 8 ve iPhone X lansmanı milyonlarca teknoloji tutkunu tarafından büyük bir merakla bekleniyordu. iPhone lansmanı Apple tarafından gerçekleşti ve tüm dünya yeni ürünleri şaşkınlıkla izledi. iPhone tarafından çıkan en şaşırtıcı ürün ise iPhone X oldu. iPhone 10 olarakta gösterilen iPhone X'in fiyatı Türkiye'de cep yakacağa benziyor. Eşsiz özellikleri ve şık tasarımıyla vatandaşların dikkatini çeken iPhone X'in hem fotoğrafları hem de Türkiye satış fiyatları belli oldu. İşte, iPhone ürünlerinin Türkiye satış fiyatları.

Haberin Devamı

Apple merakla beklenen yeni iPhone modelleri 8, 8 Plus ve 10'uncu yıla özel iPhone X'i tanıttı. Hem yeni modellerin hem de eski modellerin fiyatları merak konusu oldu. Apple, artan döviz kurları nedeniyle fiyatlara Ocak ayında zam yapmıştı. Bu zamla birlikte iPhone 7 3799 TL, iPhone 7 Plus 4449 TLfiyatla satılmaya başlamıştı. Peki iPhone 8 ve X Türkiye fiyatları ne kadar? Yeni modeller eski modelleri etkiledi mi? İşte güncel iPhone fiyatları!

GÜNCEL iPHONE FİYATLARI

iPhone X ve iPhone 8'in ortaya çıkmasıyla birlikte Apple sürpriz bir kararla iPhone 7 ve hatta iPhone 6S fiyatlarında indirime gitti. Apple, artan döviz kurları nedeniyle iPhone fiyatlarına Ocak ayında zam yapmıştı. Bu zamla birlikte iPhone 7 3799 TL, iPhone 7 Plus 4449 TLfiyatla satılmaya başlamıştı. Bugün gelen indirimle iPhone 7 3299 TL, iPhone 7 Plus ise 3999 TL'den başlayan fiyatlarla satılmaya başladı. Her iki telefon için de depolama seçenekleri 32 GB ve 128 GB olarak belirlendi. 

Haberin Devamı

İndirimle birlikte 3199 TL olan 32 GB iPhone 6s, 2699 TL'ye düşerken, iPhone 6s Plus ise 3699 TL'den 3299 TL'ye düştü. Her iki modelin de depolama seçenekleri 32 GB ve 128 GB. iPhone SE ise 2349 TL'den 2149 TL'ye düştü. iPhone SE, 32 GB ve 128 GB olarak satılmakta. 

iPHONE 8'İN EN ÇOK DİKKATN ÇEKEN ÖZELLİKLERİ

Kablosuz bir dünya için kablosuz şarj

Amacımız daima, iPhone’u şarj ve kulaklık kablolarından kurtarıp gerçek anlamda kablosuz bir hale getirmekti. Cam arka yüzeyi ve  yerleşik kablosuz şarj sistemiyle iPhone 8, kablosuz bir geleceğe bugünden hazır.

Stereo hoparlörler. Daha yüksek ses, daha fazla detay. iPhone 8 için yeniden tasarlanan stereo hoparlörler, yüzde 25’e kadar daha yüksek ses ve daha derin bir bas deneyimi sunuyor. Müzik dinlerken, video izlerken ve hoparlörü kullandığınız görüşmelerde ses daha yüksek ve daha zengin duyuluyor.

Depolama alanı

Diğer bir noktaysa depolama alanında yapılan değişiklikler olacak gibi görünüyor. iPhone 8'in 64/256/512 GB modelleriyle satışa çıkacağı düşünülüyor. En önemlisi de depolama hafızasının oldukça yükseltilmiş olması!

Haberin Devamı

Gelişmiş güvenlik

Touch ID ile parmak iziniz güvenli bir parolaya dönüşüyor. Touch ID’nizi kullanarak telefonunuzun kilidini açabiliyor

ve favori uygulamalarınızın çoğuna giriş yapabiliyorsunuz.

Retina HD ekran; True Tone, geniş renk yelpazesi ve 3D Touch özellikleri sayesinde daha canlı.

iPhone 8 ve iPhone X lansmanı Apple tarafından gerçekleşti... İşte iPhone ürünlerinin Türkiye satış fiyatları


Apple'ın bugün tanıttığı iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatları henüz belli değil. Ancak iPhone 8 serisinin iPhone 7'nin indirimden önceki fiyatlarıyla satılması bekleniyor. iPhone 8'in muhtemel fiyatı 3799 TL, iPhone 8 Plus'ın ise 4449 TL olması bekleniyor. iPhone X'in 5000 TL'den yüksek bir fiyatla gelmesi muhtemel.

Haberin Devamı

iPhone X yani iPhone 10 resmen geldi! 2436x1125 piksel ekran çözünürlüğünü destekleyen iPhone X'in 5.8 inç'lik ev bir ekranı var.

Apple , iphone 8 , iphone 8 plus , iphone x , telefon , airpower. iPhone X'lerde dikkat çeken bir diğer özellik ise ön yüzünde artık Home tuşunun olmaması. iPhone X'te artık ana ekrana dönmek için ekrana dokunmak yeterli. Touch ID’nin yerini ise Face ID alıyor. iPhone X altı çekirdekli Apple A11 Bionic işlemcisinden gücünü alıyor.

iPhone 8 ve iPhone X lansmanı Apple tarafından gerçekleşti... İşte iPhone ürünlerinin Türkiye satış fiyatları

Oldukça güçlü bir işlemci olan Apple A11 Bionic, en ağır işlerin altından bile kolaylıkla kalkabilecek. Biraz daha detaya inmek gerekirse 4 çekirdekli "Mistral" adı verilen düşük güç tüketen çekirdeklere ek olarak 2 çekirdekli "Monsoon" adı verilen yüksek güç tüketen kısım 2.5 GHz saat hızında çalışan Apple A11'de yer alıyor. RAM tarafında ise iPhone X modelinde 3 GB RAM yer alacak.

Haberin Devamı

iPhone 8 ve iPhone X lansmanı Apple tarafından gerçekleşti... İşte iPhone ürünlerinin Türkiye satış fiyatları

İlk defa iPhone 7 Plus modelinde çift kamera kurulumuna yer veren Apple, iPhone X modelinde de çift kamera kullanmayı tercih ediyor. iPhone 7 Plus modelinde yatay olarak konumlandırılan bu çift kamera yeni model de ise dikey olarak konumlandırılmış.

İşte iPhone X'in hız performansı

 Gerek fiyatı gerekse özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken iPhone X'in hız performansı diğer modellerle karşılaştırıldı.

Karşılaştırma açısından şu an piyasadaki en güçlü Android akıllı telefonlara baktığımızda puanlar şu şekilde:

- Samsung Galaxy S8 - 2024 tek çekirdek, 6279 çoklu çekirdek

- OnePlus 5 - 1932 tek çekirdek, 6495 çoklu çekirdek

Haberin Devamı

- Huawei P10 - 1865 tek çekirdek, 5973 çoklu çekirdek 

Hatta iPhone X, iPad Pro ve MacBook modelleriyle bile bazen yakın puanlar elde ederken bazen de daha yüksek puanlar elde etmiş.

- iPad Pro 10.5 inç - 3558 tek çekirdek, 9133 çoklu çekirdek

- MacBook Air (2017) - 3126 tek çekirdek, 5935 çoklu çekirdek

- MacBook Pro 13 inç (2017 Core i5) - 4342 tek çekirdek, 9194 çoklu çekirdek

2 + 4 şeklindeki (2 performans, 4 verimlilik) 6 çekirdekli A11 Bionic yonga setinden gücünü alan iPhone X daha iyisi çıkana kadar performans tahtının sahibi olarak öne çıkıyor. (shiftdelete)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!