HürriyetKıyasla.com yenilendi

Güncelleme Tarihi:

HürriyetKıyasla.com yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 09:50

GSM, internet tarifeleri ve başka birçok alanda kıyaslama olanağı sunan Hürriyet Kıyasla yenilendi.

Haberin Devamı

Tüketicilere ihtiyacı olan hizmetlerin fiyatlarını karşılaştırabilecekleri bir sistem sunan Hürriyet Kıyasla yeni ara yüzüyle son derece kullanışlı bir yapı sunuyor. Tüketicileri tasarruf konusunda bilinçlendirerek bütçelerini korumaya yönelten Hürriyet Kıyasla'da; ürünlerle ilgili bilgilendirici tavsiye, makale ve haberler de bulunuyor. Tüketiciler sitede akıllarına takılan soruları sorabiliyor; diledikleri ürüne anında, ücretsiz, online başvuruda bulunabiliyor.

Reel fiyatlar kıyaslanıyor

Hürriyet Kıyasla'da benzer sitelerden farklı olarak tüm araştırmalarda reel fiyatlar sunuluyor. Örneğin bir kredi başvurusu yapıldığında ekranda görülen rakamlar; kredi almak için ödenmesi gereken komisyon ve ücret kesintileri de dahil olarak hesaplanıyor. Internet tarifelerinde kampanya fiyatlarının kurulum ücreti, aktivasyon ücreti ve kampanya sonrası normal fiyatlarla ortalaması alınıp gerçek maliyeti tüketiciye gösteriliyor.

Haberin Devamı

Tamamen yenilenen kredi kartları bölümünde ise kullanıcılar kredi kartlarının 'yıllık ücret, gecikme faizi, nakit avans faizi' gibi tüm maliyet detaylarına göre hesaplamalarını görebiliyor. Ayrıca sevdikleri markalara ait güncel kredi kartı kampanyalarını ve hangi kartların ne kadar Bonus, Chip para, Milpuan, taksit ve hediye imkanı sunduğunu bulabiliyor.

Nuray Kentli Caner, masraflar dahil gerçek maliyetine göre en yüksek ve en düşük kredileri baz alarak, toplam kredi ödemesinde ciddi bir tutarda tasarruf edilebileceğini söylüyor. "Global ekonomik kriz, hepimize tasarrufun önemini gösterdi. Herkes nasıl tasarruf edebileceğini araştırmaya ve bütçesini doğru yönetmeye yöneldi. Bütçe yönetiminde, tüketicinin tüm seçenekleri karşılaştırıp bilinçli bir şekilde doğru kararı vermelerine yardım eden bizim gibi sistemler, tüm dünyada büyük ilgi görüyor" diye konuşan Kentli Caner, fiyat kıyaslama sitelerinin Türkiye'de bilinirliğinin henüz düşük olduğunu söylüyor. Oysa, fiyat kıyaslaması yapılarak 100.000 TL'lik konut kredisinin ödemesinde 48.000 TL'ye yakın tasarruf edilebileceğini belirten Nuray Kentli Caner, çarpıcı rakamlar paylaşıyor:

Haberin Devamı

"www.hurriyetkiyasla.com olarak, müşterilerin doğru araştırma yapmadan kredi aldıklarında, ne kadar zarara uğrayabileceklerini gösteren bir çalışma yaptık. Sistemde, YMO'su (Yıllık Maliyet Oranı - Masraflar Dahil Gerçek Maliyet) en yüksek ve en düşük kredileri baz alarak, kredi süresince sağlanabilecek tasarrufu belirledik. Buna göre kredi alacak bir kişi tüm bankaların seçeneklerini YMO bazında kıyaslayarak:

İhtiyaç kredisi Örn : 24 ay vadeli 10.000 TL'de 1.479,08 TL
Taşıt Kredisi Örn : 36 ay vadeli 0 km. 27.000 TL'de 6.338,96 TL
Konut Kredisi Örn : 120 ay vadeli 100.000 TL'de  47.871,20 TL
toplam ödemesinde tasarruf edebilir.*

* Rakamlar www.hurriyetkiyasla.com üzerinde hesaplandığı tarihteki (30.11.2010) güncel oranlara göre hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!