HoloLens 2 o özellikle birlikte geliyor

Güncelleme Tarihi:

HoloLens 2 o özellikle birlikte geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 05:37

HoloLens 2 Microsoft tarafından tasarlanan özel yapay zekâ işlemcisini taşıyacak. Ana işlemciye yardımcı olacak bu özel işlemci, Microsoft tarafından tasarlanacak.

Haberin Devamı

Söz konusu işlemci, görsel veriyi doğrudan cihaz üzerinde analiz etmeye imkan sağlayacak. Bu sayede verilerin buluta gönderilmesi sürecinde zamandan tasarruf yapılacak. Microsoft’a göre, böylece HoloLens 2 daha donanımlı bir performans sergileyecek. Ayrıca, cihaz mobil yapısını da koruyacak.

Silikon Vadisi’ndeki teknoloji devleri, modern yapay zekânın işlem taleplerini karşılayabilmek için araştırmalar yürütüyor. Yapay zekanın gün geçtikçe önemini arttırması neticesinde büyük teknoloji şirketleri birbirleriyle yarış halinde. 

Yapay zekâyı  telefon veya artırılmış gerçeklik başlığı üzerinde çalıştırmak, çeşitli avantajları da beraberinde getiriyor. Microsoft’un da açıkladığı üzere daha hızlı performans bu avantajlar arasında yer alıyor. Cihazların uzaktaki sunuculara veri yüklemek zorunda kalmaması, performansı maksimum seviyelere çekiyor. Böylelikle sürekli internete bağlı olma ihtiyacından da kurtulan cihazlar, daha kullanıcı dostu bir yapıya ulaşıyor. Veri cihazdan çıkmadığı için kullanıcıların güvenliği de artıyor.

Haberin Devamı

Yapay zekâ işlemcisi, ikinci nesil HoloLens’te “Holografik İşleme Birimi”ne entegre edilecek. Başlığın 2019’da piyasaya sürüleceği tahmin edilse de, Microsoft’tan henüz bir açıklama gelmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!