Hava durumu kanalı, viral olan 'sel animasyonunu' nasıl hazırladı?

Güncelleme Tarihi:

Hava durumu kanalı, viral olan sel animasyonunu nasıl hazırladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 14:32

Amerika Birleşik Devletleri'nde en az 15 kişinin hayatına mal olan Florence Kasırgası, fırtına seviyesine düşürülse de ülkede hala gündemin ilk sırasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Saatteki hızı 170 kilometreye ulaşan kasırga Amerikan televizyonlarında geniş bir şekilde, canlı yayınlarla izleyiciye aktarıldı aktarılmasına ama o yayınlardan biri diğerlerinden daha fazla öne çıktı.

Hava durumu kanalı "The Weather Channel" meteorolojik bilgileri aktarma konusunda bir adım ileri giderek, "ani sel ortasında kalan bir kişinin neler yaşayabileceğini" görselleştirmeyi başardı.

Özellikle sosyal medyaya aktarılması sonrası milyonlarca kez izlenen bu hava durumu raporunun nasıl hayata geçirildiğini ise kanalın tasarım müdür yardımcısı Michael Potts, Wired dergisine anlattı.

Potts, bu yayına olanak sağlayan sanal gerçeklik stüdyosunun yalnızca 1 ay önce devreye sokulduğunu belirterek, "Tüm çabamız kasırga sezonuna yetiştirebilmekti" diyor.

Haberin Devamı

Kanal, video oyun sektöründe geliştiricilerin, simülasyonlar hazırlamasına olanak veren "Unreal Engine" teknolojisinden yaralanmış. Burada çeşitli senaryolara göre oluşturulan grafikler ise yeşil ekran ve buna uygun kamera teknolojisi ile izleyiciye ulaştırılmış.

'Birçok değişkene göre senaryo hazırlayabiliyoruz'

Michael Potts, Ulusal Kasırga Merkezi'nden alınan anlık verilerin stüdyo ortamında 3 boyutlu olarak görselleştirilmesi için 90 dakikalık bir zaman diliminin yeterli olduğunu da belirtiyor:

"Birçok değişkene göre senaryo hazırlayabiliyoruz; suyun ne kadar yükselebileceğini ve ulaştığı yüksekliklerde nasıl görünebileceğini, yüzeydeki dalgaların hızını, yağış miktarı gibi... Bu gösterdiğimiz senaryo, eğer sele evinizde hazırlıksız yakalanırsanız, camdan neye bakacağınızı açık bir şekilde ortaya koyuyor."

Potts, orman yangıları ve diğer tehlikeli hava olaylarına karşı da animasyonar hazırladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!