Hackathon AlgoRun İTÜ Teknokent’te gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Hackathon AlgoRun İTÜ Teknokent’te gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 09:48

Invent Analytics ve Boğaziçi Bilişim Kulübü Compec tarafından düzenlenen ve 100’den fazla katılımcının takımlar halinde yarıştığı Hackathon AlgoRun’ın bu yıl ki konusu Espor oldu.

Haberin Devamı

Veri analitiği, algoritma tasarımı ve yapay zeka konularıyla ilgilenenler için pratik deneyim kazanma ve sektörün tecrübeli isimleriyle tanışma fırsatı sunan AlgoRun Hackathon’un üçüncüsü 16 -17 Şubat tarihleri arasında İTÜ Teknokent’te düzenlendi.

Invent Analytics ve Boğaziçi Bilişim Kulübü Compec tarafından düzenlenen ve 100’den fazla katılımcının takımlar halinde yarıştığı Hackathon AlgoRun’ın bu yıl ki konusu Espor oldu. Katılımcılar, kendilerine verilen Espor performans verisi üzerinden tahmin araçları geliştirdikleri yarışmanın jüri üyeliğini ise THY CIO’su Ali Serdar Yakut, Invent Analytics Ürün Geliştirme Direktörü Eray Aslan, Amazon Web Services’den Serdar Nevruzoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Onur Durahim yaptı.  

Haberin Devamı

Yarışmalar sonunda, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Çağla Aksoy ve Alper Ahmetoğlu birinci olurken, Eren Gökgür, Eray Eren, Baran Köseoğlu ve Burak Seviner ikinci oldu.

AlgoRun nedir?

AlgoRun, algoritma tasarımı, yapay zeka ve yazılım geliştirme ile ilgilenenlere bu alanlarda deneyim kazanma ve kendini sınama imkanı sunan bir veri analitiği hackathonu.  AlgoRun katılımcıları, kendilerine verilen problemi 24 saat içinde, veri seti üzerinde tasarladıkları algoritmaları kullanarak çözdükten sonra yaklaşımlarını jüriye sunuyorlar.  Jürinin belirlediği ilk üç takıma para ödülü verilirken jüriye başarılı şekilde sunum yapan bütün katılımcılar AlgoRun Finish Line sertifikası kazanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!